Zuhanyrózsából kijövő vízcseppek.

A hideg vízzel történő zuhanyozás nagyon egészséges. Még akkor is, ha majd’ megfagyunk alatta és akkor is, ha főleg a téli hónapokban csak és kizárólag a meleg vizes zuhanyozást preferáljuk. A váltózuhany, vagyis a hideg és meleg vizes zuhanyozás is rendkívül jót tesz az egészségünknek. A hideg víz nemcsak a memóriára van pozitív hatással, de a hangulatunkat is javítja és még az energiánkat is megnöveli.

Egy vizsgálatban az is bebizonyosodott, hogy a hideg víz egyes betegségek tüneteit is csökkenteni tudja, például az asztma és a reuma okozta kellemetlen tüneteket, de még a krónikus fájdalommal küzdők is pozitív változásokról számoltak be.

Ha zuhanyozás közben egyszer a hideg, majd a meleg vizet eresztjük meg, ez jó hatással lesz a keringésünkre, erősíti a véredényeket és még a vérnyomásunkat is segít kordában tartani. Amennyiben javul a vérkeringésünk, úgy jobb lesz szerveztünk vér- és oxigénellátása. Ha vérkeringésünket rendszeresen hideg-meleg vizes váltózuhannyal serkentjük, úgy elkerülhetnek bennünket a szív- érrendszeri megbetegedések.

A reggeli hideg vizes zuhanyozás nem csupán felfrissít, de az agyi funkciókat is javítja és még a tudatra is tisztító hatással van.

A hideg zuhany csökkenti a duzzanatok és gyulladások kialakulásának esélyét, erősíti az immunrendszerünket, így védelmezve bennünket a különféle kórokozóktól.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A hideg víz az anyagcserére is jó hatással van, így nem fenyegethet bennünket az elhízás, de akár még a köszvénytől és a cukorbetegségtől is megóvhat bennünket. A hideg víz hatására könnyebben ürülnek ki szervezetünkből az „anyagcsere-hulladékok” és a toxikus anyagok. Ez pedig elősegíti, hogy bőrünk friss, üde, hajunk pedig puhább és tisztább legyen.

A hideg zuhany hatására oldódik bennünk a feszültség, elkerülhet bennünket a depresszió, nyugtató hatással van ránk és még az alvászavarokon is segíteni tud. Kutatások igazolják, hogy a hideg víz hatására endorfin, azaz boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetünkben. Emellett fokozza a légzést, ezzel elősegítve az oxigénbevitelt és annak hasznosulását.

Ha rendszeresen hideg vízben zuhanyozik, úgy a teste jobban tud a szélsőséges időjárási viszonyokhoz is alkalmazkodni. A hideg vízzel történő zuhanyozás nemcsak influenzát és a megfázást segít elkerülni, de a szervezete sokkal hatékonyabban fog reagálni a stresszre is.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*