fbpx

A jó hangulat és az éberség fenntartása gyógynövényekkel

Óvodás korú szőke hajú kislány a természetben egy kosarat tart a kezében tele fekete áfonyával, közben fekete áfonyát eszik

A jó hangulat kulcsfontosságú, hiszen aki sokat szomorkodik és szorong, előbb-utóbb beteg lesz, nemcsak mentálisan, hanem fizikailag is megbetegszik. Kutatások igazolják, hogy a dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás is gátja lehet a jó hangulat megteremtésének. A cikkben olyan gyógynövényeket mutatunk be, melyek sokat segíthetnek a mentális egészség fokozásában és a jókedv megteremtésében.

Az ashwagandha egy adaptogén gyógynövény, amely hatékonyan csökkenti a stressz és a szorongás kellemetlen tüneteit. Támogatja az egészséges gyulladásos választ, hiszen kitűnő antioxidáns, ezen kívül kedvező hatással van a stresszhormonok szintjére is.

Az aranygyökér is egy adaptogén gyógynövény, amely szintén egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. Csökkenti a stressz szintjét, fejleszti a memóriát és segíti a tanulást. A gyógynövény támogatja a koncentrációt, csökkenti a mentális fáradtságot és antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik, amely mérsékeli a sejt- és szövetkárosodás kialakulásának esélyét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az L-theanin egy aminosav, amely a zöld teában található, antioxidáns hatással rendelkezik, nemcsak a stressz, hanem a szorongás kellemetlen tüneteit is csökkenti. Hozzájárul az egészséges alvásciklushoz és javítja a koncentrációs képességet.

Az Ázsiában őshonos Ginkgo biloba antioxidáns flavonoidokban gazdag, mely támogatja az agy egészséges véráramlását. A flavonoidok védelmet jelenthetnek az agyszövet károsodása ellen és elősegítik az egészséges neurotranszmitter-termelést.

Az áfonya – legyen szó fekete vagy vörös áfonyáról – neuroprotektív hatással rendelkezik. Az áfonya gazdag forrása az antioxidáns polifenoloknak. Ezek az antioxidánsok megakadályozhatják a központi idegrendszer károsodását, illetve csökkentik a szervezetben a gyulladást, így óvhatnak meg a szorongástól és a depressziótól is.

A bakopa egy Ázsiában őshonos gyógynövény, csökkenti a szorongásos tüneteket, illetve fejleszti a memóriát és a tanulási képességet. Mivel antioxidáns hatása kiemelkedő, így hozzájárul a szervezetben kialakuló gyulladás megszűnéséhez is.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük