fbpx

A kranioszakrális terápia egy kevésbé ismert gyógymód

Fiatal nő arcát és homlokát masszírozzák.

Manapság tudjuk, hogy egyes betegségeknél vagy egyes pácienseknél a modern orvostudomány határokba ütközik. Nem mindenki pozitív beállítottságú és nyitott az alternatív gyógymódokra, pedig alternatívaként ezeket a kezeléseket semmiképp sem kellene figyelmen kívül hagyni. Ha vannak emberek, akiknek segíthetnek ezek a módszerek, az alkalmazásuk nem lehet teljesen rossz. Akkor sem, ha ezen a területen sok dolgot nem lehet természettudományosan megmagyarázni, és ezért a szakorvosok gyakran elutasítóak.

Mi történik az úgynevezett kranioszakrális terápia során?

Bizonyára nagyon sokan még nem hallottak erről a terápiás formáról. Összességében el kell mondani, hogy a sikere tudományosan nem támasztható alá, és ezért ezt a fajta kezelést sokan szkeptikusan közelítik meg. De végül is tulajdonképpen csak az számít, hogy ezzel a módszerrel lehet-e a betegeken segíteni. Ha ez a helyzet, akkor nem lehet annyira rossz a megközelítés.

Ez a terápiás forma a csontkovácsolásból fejlődött ki, és túlnyomórészt a koponya és a keresztcsont területével foglalkozik. A kranioszakrális terápia alapvetően azon a feltételezésen nyugszik, hogy a gerincvelői folyadék ritmikus pulzálása kitapintható. A kezelés során ezt a pulzálást állítják helyre a koponyacsontok masszírozásával, nagyon finom mozdulatokkal. A test érintéseivel a terapeuta feloldja a blokádokat ezen a területen, és ezzel aktiválja a szervezet saját öngyógyító erőit, valamint oldja a lelki traumákat is.

Ezt a terápiás formát különböző panaszoknál alkalmazzák. Különféle fájdalmak, mint a migrén vagy hátfájás és hasonlók tartoznak ide, ahogyan a hormonális zavarok, az alvászavarok vagy a különböző traumák is részét képezik az alkalmazási területeknek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Hogyan is zajlik egy ilyen terápia?

Fontos, hogy a kezelés egy nyugodt, és a páciens számára kellemes atmoszférában történjen. Ugyanis csak így tud ellazulni ahhoz, hogy a gyógyító erők optimálisan hassanak. Az első alkalom többnyire mintegy 80 percig tart, a következő kezelések valamivel rövidebbek, kb. egy órát vesznek igénybe.

Ahogy már említettük, a hatásmód nagyon vitatott és tudományosan nem alátámasztható. Mindenesetre sok páciens számol be az állapotának jelentős javulásáról egy ilyen kezelés után.

 1. Berényi sándorné

  Persze az ehhez hasonló gyógymódokat az vegye igénybe aki HISZ BENNE! Jó, hogy a “Magazin” ehhez hasonló, még ismeretlen dolgokról is tájékoztat, de hiányolom azt, hogy arról viszont nem szól a fáma, hogy vajon HOL lehet igénybe venni.

 2. Ködöböcz Imréné

  Én 2 évvel ezelőtt találkoztam ezzel a terápiával, ami csodálatos javulást és változást hozott az életembe .

  Azóta nagyon sokféle panaszom elmúlt,.

  .Amíg csak foglalkozik vele az a Hölgy, akinek köszönhetem ezt a fantasztikus kezelést /Debrecen/ biztos hogy gyógyszer helyett az Ő csodálatos kezelését veszem igénybe.

 3. Németh Istvánné

  Kiprobáltam ezt a kezelést több problémámra is jó volt,
  Veszélyei is vannak a kezelésnek megfelelő tájékozottság hiányában.

 4. Gerzsenyi Istvánné

  A címet szeretném megtudni, ahol ezt a fajta terápiát alkalmazzák. Hol keressem?

 5. Nagy Anikó

  Én győrben vettem igénybe,több alkalommal is. Csak pozitìvan tudok nyilatkozni ròla,nagyon jò hatásait tapasztaltam az életemben. (és tágabb családom több tagja is).Jò szìvvel ajánlom mindenkinek. Nem olcsò,de nem is megfizethetetlen,és szerintem bőven megéri a ráfordìtott pénzt.Legalábbis az én tapasztalatom ez.

 6. Szakálne ildiko

  Van e veszélye fülzúgásra ez a terápia. Össze lehet e kavarni a fejben.Ellenkezo hatást válthat e ki .

 7. Fantasztikus módszer, gyógyszerek és fájdalom nélkül, lágyan. Szájzáram volt egy rossz helyre adott érzéstelenítő injekciótól, a harmadik alkalomra teljesen jól voltam, de már a másodiknál tudtam, hogy nem szabad abbahagyni a kezelést, mert használ és tudok végre enni :).
  A férjem fülzúgás miatt ment, nála is kedvező hatás indult erl, ott még nem tartunk a végénél. nem tud ártani, max. nem hat.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.