Fiatal nő arcát és homlokát masszírozzák.

Manapság tudjuk, hogy egyes betegségeknél vagy egyes pácienseknél a modern orvostudomány határokba ütközik. Nem mindenki pozitív beállítottságú és nyitott az alternatív gyógymódokra, pedig alternatívaként ezeket a kezeléseket semmiképp sem kellene figyelmen kívül hagyni. Ha vannak emberek, akiknek segíthetnek ezek a módszerek, az alkalmazásuk nem lehet teljesen rossz. Akkor sem, ha ezen a területen sok dolgot nem lehet természettudományosan megmagyarázni, és ezért a szakorvosok gyakran elutasítóak.

Mi történik az úgynevezett kranioszakrális terápia során?

Bizonyára nagyon sokan még nem hallottak erről a terápiás formáról. Összességében el kell mondani, hogy a sikere tudományosan nem támasztható alá, és ezért ezt a fajta kezelést sokan szkeptikusan közelítik meg. De végül is tulajdonképpen csak az számít, hogy ezzel a módszerrel lehet-e a betegeken segíteni. Ha ez a helyzet, akkor nem lehet annyira rossz a megközelítés.

Ez a terápiás forma a csontkovácsolásból fejlődött ki, és túlnyomórészt a koponya és a keresztcsont területével foglalkozik. A kranioszakrális terápia alapvetően azon a feltételezésen nyugszik, hogy a gerincvelői folyadék ritmikus pulzálása kitapintható. A kezelés során ezt a pulzálást állítják helyre a koponyacsontok masszírozásával, nagyon finom mozdulatokkal. A test érintéseivel a terapeuta feloldja a blokádokat ezen a területen, és ezzel aktiválja a szervezet saját öngyógyító erőit, valamint oldja a lelki traumákat is.

Ezt a terápiás formát különböző panaszoknál alkalmazzák. Különféle fájdalmak, mint a migrén vagy hátfájás és hasonlók tartoznak ide, ahogyan a hormonális zavarok, az alvászavarok vagy a különböző traumák is részét képezik az alkalmazási területeknek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Hogyan is zajlik egy ilyen terápia?

Fontos, hogy a kezelés egy nyugodt, és a páciens számára kellemes atmoszférában történjen. Ugyanis csak így tud ellazulni ahhoz, hogy a gyógyító erők optimálisan hassanak. Az első alkalom többnyire mintegy 80 percig tart, a következő kezelések valamivel rövidebbek, kb. egy órát vesznek igénybe.

Ahogy már említettük, a hatásmód nagyon vitatott és tudományosan nem alátámasztható. Mindenesetre sok páciens számol be az állapotának jelentős javulásáról egy ilyen kezelés után.

Ehhez a cikkhez 4 hozzászólás

 1. Berényi sándorné

  Persze az ehhez hasonló gyógymódokat az vegye igénybe aki HISZ BENNE! Jó, hogy a “Magazin” ehhez hasonló, még ismeretlen dolgokról is tájékoztat, de hiányolom azt, hogy arról viszont nem szól a fáma, hogy vajon HOL lehet igénybe venni.

 2. Ködöböcz Imréné

  Én 2 évvel ezelőtt találkoztam ezzel a terápiával, ami csodálatos javulást és változást hozott az életembe .

  Azóta nagyon sokféle panaszom elmúlt,.

  .Amíg csak foglalkozik vele az a Hölgy, akinek köszönhetem ezt a fantasztikus kezelést /Debrecen/ biztos hogy gyógyszer helyett az Ő csodálatos kezelését veszem igénybe.

 3. Németh Istvánné

  Kiprobáltam ezt a kezelést több problémámra is jó volt,
  Veszélyei is vannak a kezelésnek megfelelő tájékozottság hiányában.

 4. Gerzsenyi Istvánné

  A címet szeretném megtudni, ahol ezt a fajta terápiát alkalmazzák. Hol keressem?

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*