fbpx

A rákos betegségek elkerülhetők?

Daganatos sejt kinagyítva.

Hozzáértők szerint a daganatos betegségek elkerülhetők, mégpedig a rendszeres testedzéssel és a változatos, egészséges táplálkozással.

Első lépésként mindenképpen az immunrendszerre és annak működésére kell fókuszálni, azaz meg kell azt erősíteni. Emellett meg kell szüntetni a szervezetben kialakuló gyulladásokat, kordában kell tartani a vércukorszintet és kiemelt figyelmet kell fordítani a hormonműködésre is. Ha ezek közül valamelyik jelen van, vagyis nem működik megfelelően, akkor nagy esély van a rákos sejtek megjelenésére.

Hozzáértők szerint az erős immunrendszer fel tudja venni a harcot az idegen sejtekkel. Csak akkor keletkeznek és szaporodnak el a rákos sejtek, ha az immunrendszer nem működik megfelelően. Tehát elsősorban az immunrendszer megerősítésén kell fáradozni. Kevesebbet kell stresszelni, idegeskedni, és arra is oda kell figyelni, hogy mi lakozik a szívünkben. A szeretet, a megértés és az elfogadás bennünket is megerősítenek. Fontos, hogy harmóniát sugározzunk a környeztünk és önmagunk felé, mivel ez is sokat segít az egészséges immunrendszer megteremtésében.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A daganatos betegségek akkor is kialakulhatnak, ha valakinek hiányzik a fizikai aktivitás az életéből. A passzív életmód nem vezet sehová, hiszen nagyon fontos, hogy megtornáztassuk a végtagjainkat, ami nemcsak a testnek, hanem a szívnek és a léleknek is nagyon jót tesz. A testmozgás javítja a légzést, a keringést, az izomerőt, az oxigénfelvételt, az állóképességet, illetve a mobilitást is. A rendszeres edzés nemcsak mentálisan, hanem érzelmileg is stabilabbá tesz bárkit.

Az immunrendszer akkor is megerősödhet, ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk. Próbáljon lehetőleg bio, vagy legalábbis vegyszermentes táplálékokat magához venni. Fogyasszon minél több zöldséget, gyümölcsöt. Ne hagyja ki az étrendjéből a gyógynövényeket sem, és igyon minél több friss, tiszta vizet.

Az immunrendszert a vitaminok, az ásványi anyagok és a probiotikumok is javítani tudják. Melyek azok a tápanyagok, amelyek fellendítik az immunrendszert? Az A-, B-, C- és D-vitaminok, illetve a cink, a szelén, a magnézium és az emésztőenzimek is nagyon fontosak.

A mély légzőgyakorlatok és a kiegyensúlyozott alvás szintén nagyon jót tesz az immunrendszer egészségének.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük