fbpx

Hosszú élet? Hogyan?

Idősebb házaspár együtt nevetgél a kanapén.

Az egészséges életmód kialakításához egyáltalán nincs sok pénzre szükség. Aki ezzel takarózik, az a személy nem is igazán szeretne egészségesebb, jobb életet élni, pusztán kifogásokat keres, hogy semmit se kelljen tennie a jobb és szebb élet reményében.

Márpedig az egészséges életmód segítségével nemcsak a betegségeket kerülhetjük el és nemcsak a közérzetünk lesz jobb, hanem akár 14 évvel is meghosszabbíthatjuk az életünket – állítják ezt a tudósok.

De mi tartozik az egészséges táplálkozáshoz? Az egyik ilyen tényező a gyulladáscsökkentő diéta, vagyis a biozöldségek és -gyümölcsök. Naponta szükséges ezeket a táplálékokat magunkhoz venni annak érdekében, hogy jó hosszú ideig egészségesek maradjunk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A normál testsúly fenntartása is elősegíti, hogy sokáig élvezhessük az életet. Az, hogy mi a normál testsúly, a BMI-index segítségével határozható meg.

A közepes és erőteljes aktivitás is nagyon fontos. Naponta legalább 30 percet szükséges ahhoz mozogni, hogy elkerüljenek bennünket a krónikus betegségek.

Nagyon fontos, hogy ha nem is hagyja abba, de jelentősen korlátozza az alkoholfogyasztást, mivel ez jelentősen meggyengíti az immunrendszer működését.

A dohányzás nagyon egészségtelen szokás. Rendkívül sok káros vegyületet tartalmaz, ami nagyon negatívan hat az emberi egészségre. A rákos megbetegedések jelentős hányadát a dohányzás okozza!

A kutatás azt is bebizonyította, hogy ha egy személy nem is tud minden életmódbeli tényezőnek megfeleli, akkor is jelentősen meghosszabbodhat az élete, ha egészséges életmódra vált. Ha valaki nem is tart be minden pontot százszázalékosan, akkor is 65 százalékkal kisebb valószínűséggel hal meg rákos megbetegedésben, és 82 százalékkal kisebb valószínűséggel hal meg valamilyen szívbetegségben.

A halálozás okai lehetnek, ha valaki nátriumban gazdag ételeket fogyaszt, a teljes kiőrlésű gabonák alacsonyabb bevitele is okozhat korai halált, de a kevés zöldség- és gyümölcsfogyasztás is megrövidítheti az életet.

Az egészségtelen táplálkozáshoz tartozik a túlzásba vitt cukor- és szénhidrátfogyasztás, de a feldolgozott és adalékanyagokkal teli élelmiszerekkel is gyorsabban ütögetjük a képzeletbeli szögeket a koporsónkba.

1 hozzászólás

  1. Kovács Gyula

    Nem tudom hogy ki állítja hogy nem kell sok pénz az egészséges élethez de biztos vagyok benne hogy nem ő jár bevásárolni és nincs tisztában az árakkal és a keresetekkel !

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.