fbpx

Meglepő dolgok, amelyek fejfájást okoznak

Idős nő kardigánban ül csukott szemmel, jobb keze a homlokán, mögötte valaki a vállára teszi a kezét.

Olyan ember talán nem is létezik, akinek még soha nem fájt a feje. A fejfájást sok minden kiválthatja, az egyik leggyakoribb fejfájást okozó nem más, mint a stressz. Elsősorban a munkahelyi stressz az oka a fejfájás kialakulásának. Egy tanulmány arról számolt be, hogy a munkahelyi stressz nagyon megviseli az embereket, és a megkérdezettek mintegy 75 százaléka vallotta, hogy a stressz okozta esetükben a fejfájást. A kutatásból az is kiderült, hogy a nők sokkal jobban a szívükre veszik a munkahelyi problémákat és talán ezért sem meglepő, hogy ők gyakrabban is szenvednek fejfájástól és migréntől.

Ahogy öregszünk, úgy egyre gyakrabban megtapasztalhatjuk, hogy sok minden vált ki esetünkben fejfájást. Az egyik leggyakoribb dolog nem más, mint az időjárás-változás, vagy ahogy mi emberek nevezzük, a frontok. A légköri nyomás emelkedése és csökkenése sok embernél okoz migrénes fejfájást és ilyenkor sok esetben csakis a pihenés segíthet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Sok ember azért nem használ semmilyen parfümöt, mert még ettől is migrénes fejfájása alakul ki. Sokan éppen emiatt nem kedvelik az illatgyertyákat, az illatosítókat, az illatkendőket vagy más olyan tárgyat, dolgot, amely erős illatot bocsájt ki magából. Azok az emberek, akik valamilyen pajzsmirigybetegségben szenvednek, szintén arról számoltak be, hogy az erős illatok allergiás reakciót, irritációt váltottak ki náluk.

A migrénre jellemző, hogy általában az erős fények és a hangok is szerepet játszanak a kialakulásukban. Éppen ezért, amikor jön egy-egy roham, a migrénes betegek semmi másra nem vágynak, csakis egy sötét és csendes szobára.

Az alvási apnoé, azaz az éjszakai horkolás is oka lehet a migrén létrejöttének. Ilyenkor ugyanis a légzés sem tökéletes, azaz légzéskimaradás is bekövetkezhet, amikor nem jut elegendő oxigén a szervezetbe, ami szintén oka lehet a fejfájásnak.

Napjainkban nagyon sokan végeznek ülő munkát. Sokan dolgoznak számítógéppel, miközben nem a megfelelő fejtartással és testtartással dolgoznak. Ez is oka lehet a migrénes fejfájás kialakulásának.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük