fbpx

Méregtelenítés bioétrenddel

Frissen leszedett zöldségek egy kosárban a konyhakertben, mellette táblán BIO felirat, amely utal az ökogazdálkodásra.

A bioétrend méregtelenít, mert jelentősen csökkenti a károsanyag-terhelést. Egy aktuális tanulmányban (2014) megállapították, hogy azoknak, akik átálltak bioétrendre, csupán 1 hét után 90%-kal kevesebb növényvédő szer volt a szervezetükben, mint a hagyományosan előállított élelmiszereket fogyasztóknak. A bioétrend tehát rövid időn belül méregtelenít, és megóv bennünket a mai szokásos káros anyagok nagy részétől.

A bioétel méregtelenít, az olcsó étel mérgez?

Képes a bioétrend méregteleníteni? És a diszkontokban kapható olcsó ételek mérgeznek? Ha igen, hogy néz ki egy méregtelenítés bioélelmiszerekkel? Mennyi ideig tart a méregtelenítés ezzel a típusú étrenddel? Egyáltalán milyen mértékben képesek a bioélelmiszerek méregteleníteni?

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A bio jobb

A bioélelmiszerek minőségét szeretik kétségbe vonni – különösen azok, akik a bioélelmiszereket elutasítják, és inkább az olcsó diszkontokban vásárolnak. Ott aztán biztosak lehetünk benne, hogy az áru egy jó adag mezőgazdasági mérget is tartalmaz. Nem tesz semmit, lényeg az ár. A biogazdálkodókban ellenben nem bízunk. Azt hisszük, hogy a biotermelők nem mások, mint csalók, akik teljesen felárazzák a termékeiket, amelyek semmiben nem különböznek a diszkontokban kaphatóktól. Hogy ezek teljesen mások, sőt jobbak is, azt számos tanulmány mutatja, többek között az az aktuális vizsgálat, melynek eredményeit 2014. júliusában a Journal of Environmental Research publikálta.

A bioétrend már 1 hét után méregtelenít

Az ausztrál RMIT Egyetem kutatói nemcsak arra jöttek rá, hogy a bioétrend nagyon jó, hanem arra is, hogy nagyon gyorsan méregtelenítéshez vezet. A tudósok szerint már 1 hét után is jelentősen csökken a károsanyag-terhelés, ha abban a hétben nagyrészt bioételeket fogyasztunk.

A kísérleti alanyok 7 napig olyan táplálékokat vettek magukhoz, melyek legalább 80%-ban bioélelmiszerekből álltak. A kontrollcsoport ellenben olyan ételeket evett, amelyek 80%-ban hagyományos termelésből származtak. A hét leteltével a csoportok cseréltek egymással. Azaz a „bio”csoport evett 7 napig hagyományos ételeket, és a kontrollcsoport élt 7 napig bioétrenden.

A vizeletben többféle peszticidértékeket mértek – éspedig minden fázis 8. napján. A bioételt fogyasztók vizeletének peszticidértékei átlagosan 90%-kal voltak alacsonyabbak, mint a normál étkezők értékei. Ha tehát méregtelenítést vagy salaktalanítást szeretnénk, egy ilyen tisztító kúrát mindig kísérjen egy bioételekből álló táplálkozás. Ellenkező esetben a hagyományosan előállított élelmiszerekből álló táplálkozás a folyamatos méregutánpótlással szabotál minden méregtelenítési kísérletet.

Ha nem tudunk minden élelmiszert bio minőségben megvenni, akkor gondoljunk arra, hogy rendkívül jó méregtelenítő eredményt érünk el akkor is, ha nem a teljes táplálkozásunkat, hanem nagy részét fedezzük biotermelésből. Ezért már minden bioalma egy fontos lépés a helyes irányba.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük