fbpx

Csökkentsük a daganat rizikóját természetes növényi táplálkozással!

Fitotápanyagokat tartalmazó zöldségek: sárgarépa, cékla, retek.

Legyünk aktívak, és vegyük kezünkbe saját egészségünket! Ragadjuk meg a kezdeményezést, és változtassunk táplálkozási szokásainkon! Főleg a növényi eredetű ételeinkben található anyagok játszhatnak rákmegelőző szerepet. Részesítsük ezeket előnyben étrendünkben. Egyes ételek viszont kerülendők.

A kezeletlen élelmiszereknek daganatgátló hatásuk van

A természetes élelmiszerek speciális gyógyászati tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek gátolják a rák kialakulását, és különböző módokon leküzdhetik a betegséget. Minél jobb a megfelelő élelmiszer minősége, és minél gyakrabban fogyasztjuk, annál üdvösebbek lehetnek csodálatos tulajdonságaik a szervezet számára.

Az állati élelmiszerek növelhetik a daganat kockázatát

Az állati élelmiszerek specifikus kockázatokkal járnak együtt a daganatos betegségek vonatkozásában. Főleg a húsban, a kolbászfélékben és a tejtermékekben lévő telített zsírok gondoskodnak arról, hogy nagyobb mennyiségű nemi hormonok, pl. tesztoszteron és ösztrogén keringjen a szervezetünkben, ami megint csak hozzájárulhat a rákos megbetegedésekhez, pl. a mellrákhoz. Az állati élelmiszerek növelik ezen kívül az IGF-1 szintjét, tehát az inzulinhoz hasonló növekedési faktor előfordulását, melyet a daganat kialakulásának megnövekedett rizikójával hoznak összefüggésbe. A vegetáriánusok akár 40%-kal alacsonyabb kockázattal számolhatnak.

A cukor a rákos sejtek tápláléka

A daganatsejtek szeretik a cukrot, és mivel nagyon gyorsan osztódnak, rengetegre van belőle szükségük. Ha rendszeresen sok cukrot fogyasztunk, ez elkerülhetetlenül krónikusan emelkedett inzulinszinthez vezet. A legújabb kutatások bizonyították, hogy a legtöbb daganatos betegség nemcsak önmagában a cukorral kapcsolatban keletkezik, hanem a rákos sejtek a cukorfogyasztás miatt megnövekedett mennyiségben jelen lévő inzulint és az IGF-1-et is felhasználják növekedésükhöz, és így mindhárom anyag szerepet játszik szaporodásukban.

Ballasztanyagok mellrák ellen

A növényi élelmiszerek ellenben nagy mennyiségű fitotápanyagokat, antioxidánsokat és ballasztanyagokat tartalmaznak, amelyek a daganat rizikójának csökkentéséhez járulnak hozzá, és az állati termékekben és iparilag feldolgozott élelmiszerekben nem találhatók meg. A ballasztanyagok többek között szabályozzák a vér ösztrogénszintjét, és ezért szükség esetén csökkenteni képesek azt. A magas ösztrogénszint köztudottan a daganat magasabb kockázatával áll kapcsolatban, így a rostanyagok kielégítő fogyasztása különösen pozitív hatású. Ezen felül a ballasztanyagok a béldaganat rizikóját is csökkentik, és támogatják az immunrendszert rendkívül fontos feladatának teljesítésében, a rendellenes sejtek elpusztításában.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az antioxidánsok aktiválják az immunrendszert

A fitotápanyagok és antioxidánsok olyan bioaktív anyagok, melyek a növényi táplálékainkban találhatók. Képesek elfogni és ártalmatlanná tenni a veszélyes szabad gyököket, amelyek sokféle módon kerülhetnek szervezetünkbe. Mivel a szabad gyökök a rákos sejtek szaporodásában is közreműködnek, ezek az antioxidatív hatású anyagok redukálhatják a daganatos betegségek kialakulását. Egyúttal immunaktiváló tulajdonsággal is bírnak, mely hozzájárul a szervezet saját védekező erőinek aktiválásához.

Ehhez a cikkhez 1 hozzászólás

  1. Pingback: Méregtelenítés bioétrenddel | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük