Térképen egy mini szalmakalap, iránytű és inzulin.

A cukorbetegséget komolyan kell venni. Sajnos hallottam már olyat, hogy valakinél cukorbetegséget diagnosztizáltak, de egész egyszerűen nem akarta tudomásul venni a betegségét, és fittyet hányt minden orvosi utasításra. Pedig ez a felelőtlenség nagyon komoly, akár még életet veszélytetető helyzetet is okozhat, amennyiben valaki sem a gyógyszereit nem szedi, sem pedig az életmódbeli tanácsokat nem fogadja meg. Nagyon fontos, hogy mindig betartsuk az orvosunk utasításait, és ha szükséges, akár még telefonon is tudjunk vele konzultálni, hiszen bármikor adódhatnak olyan helyzetek, amikor szükségünk lehet a segítségére. A cikkben néhány fontos tanáccsal szeretnénk ellátni azokat, akik cukorbetegségben szenvednek és éppen hosszabb utazást terveznek.

A gyógyszereinket mindig vigyük magunkkal!

Amennyiben hosszabb nyaralást tervezünk, úgy mindig gondoskodjunk arról, hogy a betegségünkhöz szükséges minden gyógyszer és eszköz ott legyen a csomagunkban, hiszen külföldön nehezen juthatunk hozzá a sok esetben életmentő gyógyszereinkhez vagy éppen az inzulinhoz.

Ne várjuk meg, míg dehidratáltak leszünk!

A cukorbeteg személyeknek a keringésük sem megfelelő, így fokozottan ügyelniük szükséges a vízfogyasztásra. Soha ne induljon el sehová víz nélkül, és ha lehet, ne sokat tartózkodjon a napon sem.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az éhezést is kerüljük!

Ha megéhezünk, leesik a vércukorszintünk. A cukorbetegek nagyon jól tudják, hogy ez mit jelent számukra. Mindig legyen a táskában valamilyen egészséges nassolnivaló, hiszen csakis így kerülhetők el a kellemetlenségeket, mint a szédülés, a rosszullét vagy éppen az ájulás.

A vércukorszint mérésére alkalmas eszközök

A cukorbetegséggel küzdő személyek mindig vigyenek magukkal olyan eszközöket, amelyek segítenek a vércukorszint mérésben. Hiszen a cukorbetegség nem egy gyógyítható állapot, mindig ellenőrizni szükséges az aktuális vércukorszintet, és ezt sok esetben még a nyaralás vagy hosszabb utazás során sem hagyhatják el.

A kényelmes cipő elengedhetetlen

Azok, akik ebben a betegségben szenvednek, nagyon jól tudják, hogy mennyire vigyázniuk kell, hogy a lábuk ne sérüljön meg. Utazáshoz is válasszanak kényelmes cipőt és ne engedjenek a tengerpart csábításának, illetve a tengerben is jobb, ha úszócipőt viselnek, mivel nem biztos, hogy észreveszik, ha megsérül a lábuk, ami súlyos és komoly következményekkel járhat.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*