fbpx

Okozhat-e a migrén fogfájást?

Fiatal nő fogja kétoldalt a halántékát csukott szemmel, fájdalmas arckifejezéssel.

Azok, akik gyakran szenvednek migrénes fejfájástól, nagyon jól tudják, hogy egy-egy roham alkalmával bizony nem csak a fejük fáj. A migrénes roham gyakran okoz intenzív fájdalmat a fejben és annak részein, például a fejbőrön, a szemben, a nyakon, a tarkón, a halántékon.

Ezen kívül a fájdalom az állkapocsban és a fülben is megjelenhet. Ha gyakran gyötri migrén és ilyenkor a foga is fáj, viszont nincsen semmilyen fogászati gondja, elképzelhető, hogy a fog vagy a fogak fájdalmát maga a migrén okozza.

A legtöbb fajta migrén koncentrált fájdalmat okoz a fej és az arc különböző pontjain. A fájdalom megjelenhet a fogakban is, legalábbis úgy érezzük, mintha nem is a fejünk, hanem a fogunk fájna. Vagy a fogunkban és a fejünkben is egyszerre érezzük a lüktető fájdalmat.

A migrént voltaképpen az abnormális agyi aktivitás okozza, ami megzavarja az erek és az idegek működését az agyban és a fájdalom ilyenkor erőteljesen meg is jelenik, majd lesugárzik a fogakba.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A migrénre voltaképpen nincs végleges megoldás, de nagyon sokféle kezelés áll a rendelkezésünkre. Ezek a kezelési módok jelentősen lecsökkenthetik a fájdalmat, valamint a migrénes rohamok gyakoriságát és intenzitását.

A migrént kell megelőzni, a tüneteit csökkenteni és ekkor a fogba vagy fogakba sugárzó fájdalom is megszűnik. A migrén tüneteit csökkenthetjük a megfelelő gyógyszerekkel, illetve azzal, ha egy sötét szobába vonulunk el pihenni.

A migrén első jeleinél ha eszünk egy pár falatot, az is csökkentheti a tüneteket és az akupunktúra is nagyon sokat segíthet a tünetek enyhítésében.

Vannak olyan egyszerű és gyors módszerek, amelyek szintén a segítségünkre lehetnek a migrén tüneteinek enyhítésében. Ilyen például, ha rendszeresen vizet fogyasztunk, mivel egyes feltételezések szerint a dehidratáció is okozhatja a migrén kialakulását.

A magnéziumkiegészítők, az alkoholfogyasztás redukálása és az elegendő alvás is csökkenheti a migrén megjelenését, pontosabban annak gyakoriságát és intenzitását.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük