Fiatal hölgy színterpiás kezelésen, a háttérben a speciális színlámpák.

A színterápia elve azon a feltételezésen alapul, hogy minden szín egy adott hullámhosszon és energián rezeg. Ezek a rezgések átvihetők az emberi szervezetre, amely a test, a lélek és a szellem harmonizálásához vezet.

Jellemző tulajdonságok

A színterápia a fényspektrum hét színét összeköti bizonyos tulajdonságokkal. Aszerint, hogy milyen panaszok állnak fenn, a megfelelő gyógyító színeket alkalmazzák.

Vörös

Az életerő, az érvényesülési képesség színe. Serkentő hatása van, fokozza a szexuális energiát és a teljesítőképességet.

Narancs

Az öröm, a kreativitás, az önbizalom színe.

Sárga

A bölcsesség színe. Aktiválja az elmét, segít a fáradtságon és a borús hangulaton.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Zöld

A belső harmónia, a növekedés, az egészség színe. Elősegíti a pihenést és a lazítást, csökkenti a duzzanatokat a szövetekben.

Kék

A nyugalom, a béke, a hűség, a hit színe. Támogatja a relaxációt, segít szorongásos állapotoknál, alvászavaroknál és szívdobogásérzésnél.

Indigó (sötétkék)

A befelé fordulás színe. Nyugtató, hűsítő hatása van, segít görcsöknél, vérzéseknél és fájdalmaknál.

Ibolya

A jótékonyság, a bűnbánat, a megtisztulás színe. Előmozdítja az érzékenységet, segít a problémák tisztázásában, támogatja a koncentrációt.

Az egyiptomiak már 3000 évvel ezelőtt használták a színek pozitív hatásait. Színtemplomokat építettek hét teremmel, amelyeket különböző színűekre alakítottak. Ezekben a termekben a betegek a tüneteiknek megfelelően vehettek színfürdőt.

Kombinált terápia

A mai idők színterápiáját gyakran kombinálják más kezelésekkel, amelyek hasonló elveken alapulnak. Ide tartozik például a Bach-virágterápia vagy a hangterápia. Különböző lehetőségek léteznek, hogyan lehet a színeket alkalmazni. Ez legegyszerűbben egy színlámpával működik. A megfelelő aromaolaj és a háttérben szóló lágy zene erősíti a hatást. Hasonlóan működik a színbesugárzás, melynek során egy fényforrás alá kell feküdni. A színakupunktúrás kezelésen a terapeuta bizonyos akupunktúrás pontokat sugároz be. Ehhez speciális, ceruza alakú színlámpákat használnak, amelyek a klasszikus akupunktúrához hasonlóan az energiaáramlás zavarait szüntetik meg. A színterápia mindenki számára alkalmas, a kezeléseket részben saját magunk is elvégezhetjük.

Ehhez a cikkhez 3 hozzászólás

  1. Örülök, hogy összefutottunk a háló segítségével. Egy kombinált terápián dolgozom, melynek úgy tűnik, a szín az utolsó láncszeme. menten ki is próbálom.
    Köszönöm.

  2. Temesváriné Vágó Jutka

    …. és milyen a színterápia? zepter lámpáról hallottam, de ott vannak ilyen színterápia lámpa, az hasznos-e? s ha igen, akkor hogy használjam? például a szememre milyen szinü fény kell? köszönöm, hogy ha válaszolnak a kérdéseimre.

  3. Pingback: Hangmasszázs relaxációhoz és gyógyuláshoz | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*