fbpx

Veszélyesebb, mint a szívbetegség – rákos megbetegedések

Voltak olyan évek, amikor világszerte a rákos megbetegedések vezettek, mint fő halálokok, nemcsak hazánkban, hanem szerte a világon – és sajnos így van ez ma is. Hogy mi okozza a sejtek rákos elfajulását? Sok minden szerepet játszhat benne, többek között azonban a nem megfelelő életmód az oka a rákos betegségek kialakulásának.

Kutatások egyöntetűen arra világítottak rá, ha valaki kvázi egészségesen él és táplálkozik, akkor nagyon minimális az esélye erre a betegségre. Megtörténhet azért, hiszen a genetikai öröklődéssel nem lehet mit kezdeni, de ilyenkor a szűrővizsgálatok nagyon sokat segíthetnek, hiszen az időben „fülön csípett” betegséget lehet gyógyítani, amennyiben elkezdőik a terápia, a kezelés.

A rák egy nagyon kegyetlen betegség. Ha sikerül is leküzdeni, ha csökkenteni lehet a tumor méretét, újra és újra visszatérhet. De mi okozhatja a rákos sejtek progresszióját, kiújulását, elszaporodását? Az egyik ilyen tényező nem más, mint a gyulladás. A hosszú távú gyulladás kialakulhat fertőzések, allergiák, szivárgóbél, ízületi gyulladás miatt, de akkor is, ha valaki hosszú távon ki van téve különböző vegyi anyagoknak, nehézfémeknek vagy például a dohányfüstnek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kiegyensúlyozatlan immunrendszer is veszélyezteti a szervezet azon képességét, hogy felismerje a kóros sejteket. Az immunrendszer normális működését, egyensúlyát sok minden megzavarhatja, például a krónikus fertőzések, a tartós allergia, egyes gyógyszerek, a hosszan tartó stressz, a helytelen életmódbeli és a nem megfelelő táplálkozási szokások, mint például az alkohol, a koffein, a cukor és a cigaretta.

A hormonális egyensúlyhiány is fokozhatja a rákos sejtek progresszióját. Ez különösen fontos emlő és prosztatarák esetén, amikor is ösztrogéndominancia alakul ki a szervezetben. Ezt sok minden okozhatja és fokozhatja, akár a műanyag palackok, a peszticidek és a ftalátok.

A túlzó cukorfogyasztás emelkedett vércukorszintet eredményez. Ennek hatására a hasnyálmirigy egyre több inzulint termel, ami azonban negatív következménnyel jár az egészségre nézve. A sok cukor gyulladást generál a szervezetben, elnyomja az immunrendszer működését és a cukrot a rákos sejtek üzemanyagként használják. A felesleges inzulin is hatással van a rákos sejtekre, mivel támogatja a növekedésüket és az elszaporodásukat.

A rákos betegség ellen nagyon fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk, sok idény gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk, rendszeresen mozogjunk, eleget aludjunk és megtanuljuk a stresszt kezelni. A legveszélyesebb ezek közül a stressz, ami valóban okozhat rákos megbetegedéseket és fokozhatja az elfajzott sejtek progresszióját is.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük