Mitokondriumok felnagyítva.

A mitokondriumok, a sejtjeinkben lévő apró szerkezetek feltétlenül szükségesek az energiatermeléshez és a hosszú élettartamhoz. A nyugati orvoslás azonban ezt sok esetben figyelmen kívül hagyja. Márpedig ha gondot fordítanánk a sejtjeink egészségére, akkor sok betegség elkerülhetővé válna.

A mitokondriumokat gyakran nevezik a sejtek erőműveinek és a szervezet elsődleges energiaforrásának. A celluláris légzés során a mitokondriumok tápanyagokat vesznek fel, lebontják és felhasználják a molekulákat, hogy energiát termeljenek ATP, azaz adenin-trifoszfát formájában.

A mitokondtiumok olyan létfontosságú testi funkciókhoz kapcsolódnak, mint például a méregtelenítés, amely az optimális egészséghez szükséges. Ha a sejtmitokondriumok megsérülnek, károsodnak vagy veszélybe kerülnek, csökken a sejtes légzés és az ATP-termelés, ami sejtes gyulladást, fájdalmat és fáradtságot okoz.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A romlott mitokondriális funkció gátolja a tápanyagok felszívódásának képességét, negatívan befolyásolja az agy működését és csökkenti a szív- és érrendszeri teljesítményt. Vannak azonban egyszerű módszerek a mitokondriális egészség javítására. A környezetünkben a toxinok széles köre megtalálható, beleértve a peszticideket, a nehézfémeket és a szintetikus vegyi anyagokat. Ezek a gyulladást keltő anyagok aktiválják a szabad gyököket, fenyegetik az immunrendszert és károsítják a szervezet minden méregtelenítő rendszerét. Azonban a toxinoknak való kitettségünket csökkenthetjük, ha elkerüljük például a feldolgozott élelmiszereket, ugyanis a sejtjeink egyáltalán nem preferálják ezeket a táplálékokat. Elsősorban mindig friss és idényjellegű zöldségeket és gyümölcsöket kell fogyasztani és a szabadtartású állati hús fogyasztását kell előnyben részesíteni, mivel így elkerülhető a sok nemkívánatos vegyszer, antibiotikum és szintetikus hormon, amelyek nagyon károsak az egészségre.

A háztartásban is kerülni kell a toxikus és a szintetikus vegyszerek használatát, ezek helyett természetes tisztítószereket kellene használni, amelyek nem okoznak egészségkárosodást. Ilyen természetes tisztítószerek a mosószóda, az ecet, a citromsav, a szódabikarbóna, illetve a különféle illóolajok. A grépfrútmagolaj például egy remek fertőtlenítőszer, amely hatékonyan képes elpusztítani a kórokozókat mind a vágódeszkán, mind a konyhapulton, mind pedig a fürdőszobában. Még ivóvízbe is csepegtethetünk belőle, mert így a szervezetünkből segít kiűzni a kórokozókat.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*