fbpx

A lábgomba kifejlődésének feltétele mindig a gyenge immunrendszer

Fekete tornacipő felett egy férfi lába, ahol lábujjával a viszkető érzését vakarással orvosolja, valószínűleg lábgombája van.

Becslések szerint az emberek 70%-a valamikor életében találkozik a lábgombával. Ez a gombás megbetegedés meggyengült immunrendszerre utal. A szintetikus gombaellenes gyógyszerek azonban még tovább gyengítik az immunrendszert. De van néhány nagyon hatékony és főleg természetes orvosság és házi gyógymód, amely képes a lábgombát gyorsan megfékezni, és a fertőzés újbóli kitörését megakadályozni.

A lábgombánál – ahogy a neve is mutatja – a láb fertőzéséről van szó, amelyet egy gomba okoz. Az érintett lábterület rendszerint kipirosodik és kellemetlenül viszket. Ha a lábgombát nem kezelik, krónikus állapot jöhet létre. Esetenként az is előfordulhat, hogy a kezeletlen lábgomba magától elmúlik. Ebben az esetben azonban többnyire rendszeres időközönként újra és újra felbukkan, ami meglehetősen zavaró tud lenni.

Aki egy ilyen fertőzésnél kizárólag a lábak kezelésére koncentrál, az feltehetőleg nem fog tartós terápiás sikert elérni. Ennek magyarázata abban rejlik, hogy a lábgomba nem a lábra korlátozódott betegség, hanem csak egy a sok lehetséges tünet közül, amelyeknek a gyenge immunrendszer az alapjuk. Ez azonban mindig az egész szervezetet gyengíti, és nem csak az egyes területeket. Ezért a lábgombát egyrészt soha ne hagyjuk figyelmen kívül, másrészt feltétlenül holisztikusan kezeljük.

Gyakran a lábgomba egy már meglévő kandidiázisra utal. Ebben az esetben könnyen kialakulhat a körömgomba, a bőrgomba vagy a nemi szervek gombás megbetegedése is. Következésképp az egész szervezet megfelelő terápiát igényel, és nem csak az érintett láb.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kandidiázis okozója a Candida albicans. Ez egy élesztőgomba, amely az emberek nagy részénél – természetes módon – a száj nyálkahártyájában, az emésztőrendszerben és a genitáliák területén van jelen, anélkül, hogy bármilyen kárt okozna. Csak ha az érintett ember immunrendszere legyengül – a helytelen táplálkozás, gyógyszerek és összességében az egészségtelen életmód miatt –, képes a Candida albicans robbanásszerűen elszaporodni, és a legkülönfélébb tüneteket kiváltani. Ide tartoznak az emésztési zavarok, felfúvódás, bőrkiütések, viszketési inger, folyás, fáradtság, valamint fokozott hajlam a fertőzésekre és további gombás megbetegedésekre – mint például a lábgomba.

Természetesen a nyilvános uszodákban, zuhanyzókban, szaunákban vagy szoláriumokban is összeszedhetünk egy lábgombát. Ennek azonban mindig előfeltétele a gyenge immunrendszer, és gyakran már jelen van a Candida albicans által okozott fertőzés is. Egy teljes egészében erős és egészséges szervezetben semmilyen gomba nem képes fejlődni – sem a lábon, sem máshol a testben. Holnapi cikkünkben kifejtjük, mit tehetünk lábgomba ellen.

  1. Pingback: Miért szedjünk rendszeresen probiotikumokat? | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.