fbpx

Az egészségünket az is meghatározza, milyen emberek vagyunk?

Idősebb férfi és nő széles mosollyal ülnek egy zöldségekkel teli konyhaasztalnál.

Az, hogy milyen emberré, felnőtté válunk, sok mindennek a függvénye. A személyiségünket sok minden alakítja és ez a személyiség azt is meghatározza, hogy milyen egészségi állapotnak örvendünk és milyen betegségek fenyegethetnek bennünket. Lássuk is, hogy egyes személyiségtípusoknak milyen betegségekre van esélye!

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az extrovertált emberek sokkal jobb immunrendszerrel rendelkeznek, mint a magányos, befelé forduló, az emberi kapcsolatokat nem kereső társaik. Akik több időt töltenek másokkal, kisebb eséllyel kapnak el olyan betegségeket, mint a megfázás vagy az influenza.

Azok az emberek, akik túlságosak kedvelik önmagukat és hiúak, nagyobb eséllyel lesznek szívbetegek, mint a kevésbé önimádó társaik. Ennek az lehet a magyarázata, hogy ezeknek az embereknek a szervezetében még akkor is magas a stresszhormon szintje, ha egyébként nem idegeskednek; márpedig a magas stressz-szint összefüggésbe hozható a szívproblémákkal és más betegségekkel.

A mindig optimista emberek sokkal jobb fizikai egészségnek örvendenek, mint a mindig borúlátó társaik. A vidám emberek többet is törődnek az egészségükkel, és ha meg is betegednek, a jókedvük sokkal jobban felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Ezzel szemben a pesszimista emberek nagyon borúlátóak és sokat idegeskednek, emiatt pedig az immunrendszerük is legyengül, és sokkal sérülékenyebbé válik a kórokozókkal és a fertőzésekkel szemben.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Azok az emberek, akik rugalmasak, sokkal jobb mentális egészségnek örvendenek, mint azok, akik mereven állnak az élet dolgaihoz.

A lelkiismeretes emberek általában nem élnek semmilyen káros szenvedéllyel, mivel a lelkiismeretük nem igazán engedi, hogy rombolják az egészségüket. Azaz ezek az emberek nem dohányoznak, nem isznak mértéktelenül alkoholt, egészségesen táplálkoznak, és jobban odafigyelnek az egészségükre, sokat mozognak, és nem idegeskednek annyit, mint a kevésbé lelkiismeretes társaik.

Az impulzív emberek sok esetben nyugtalanok, mindig tenniük kell valamit. Azonban az ilyen embereknek gyakran vannak olyan egészségromboló szokásaik, amelyek nagyban veszélyeztetik az egészségüket.
Azok az emberek, akik mindig mindenben a rosszat látják, haragban vannak másokkal és állandóan elégedetlenek, nagyobb eséllyel szenvednek migrénben, magas vérnyomásban és 2-es típusú cukorbetegségben.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük