fbpx

Az omega-3 véd a trombózistól

Omega-3 zsírsavat tartalmazó sárga gélkapszulák, melyekben halak úszkálnak, utalva ezzel a halolajra.

Az omega-3 zsírsavak jelentősen csökkentik a vénás tromboembólia (érelzáródás) kialakulásának kockázatát. Erre az eredményre jutott egy 16 évig végzett tanulmány. A norvég kutatók regisztrálták a kísérleti alanyok minden tromboembóliás eseményét, és azt vizsgálták, hogy a rendszeres halfogyasztás vagy az omega-3 tartalmú étrend-kiegészítők hogyan képesek befolyásolni a véredények egészségét. Kiderült, hogy az omega-3 zsírsavak fogyasztása a vénák egészsége szempontjából is nagyon tanácsos.

Miért fontosak az omega-3 zsírsavak a vénák egészségéhez?

Vénáink nap mint nap kemény munkát végeznek. Végül is a vért a nehézségi erő ellenében kell visszapumpálni a szívbe. Gyakran csak a fellépő vénás panaszaink tudatosítják bennünk, hogy mennyire fontos az egészséges érrendszer. Az egészséget fenyegető esemény a vénagyengeség miatt bekövetkező tromboembólia. Ennek során a vérpangás miatt a vérlemezkék összetapadnak a vénákban. Vérrög képződik, és végül a véna eldugul. Ahhoz, hogy a vénák rugalmasak maradjanak, a szervezetet támogathatjuk természetes regenerációs képességében, pl. megfelelő omega-3 zsírsav bevitelével. Az omega-3 zsírsavak minden egyes testi sejt fontos építőelemei, és ezért feltétlenül szükség van rájuk sejtjeink fenntartásához. Ha a szervezetnek túl kevés omega-3 zsírsav áll rendelkezésére, károsodhatnak a belső érfalak, és következésképp hosszú távon trombózisok is kialakulhatnak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az omega-3 zsírsavak csökkentik a trombózisveszélyt

Egy 2014 júniusában publikált norvég tanulmány kimutatta, hogy a heti 3 adag halat fogyasztó résztvevőknél 22%-kal alacsonyabb volt a rizikó vénás tromboembólia kialakulására, mint azoknál, akik csak 1-2 adag halat ettek hetente. Aki a halfogyasztását még omega-3 tartalmú étrend-kiegészítőkkel is kiegészítette, akár 48%-kal is csökkenthette trombózisveszélyét.

A krillolaj jó minőségű omega-3 zsírsavak forrása

A krillolajban lévő omega-3 zsírsavak nagyrészt foszfolipidekhez vannak kötve, amelyekből az emberi sejtfal is áll. Ez kitűnő felszívóképességet biztosít. Egy további előny: a krill a tápláléklánc elején áll, csak növényi planktonnal táplálkozik, és ezért nem szennyezett olyan mértékben nehézfémekkel és peszticidekkel, mint a legtöbb hal. Ha ezen kívül szeretnénk elkerülni a bosszantó böfögést is a halolaj-készítményektől, a krillolaj az ajánlott alternatíva.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük