Sárga golyó C betűvel (utalva a C-vitaminra), a háttérben daganatos sejtek.

A daganatos megbetegedések száma egyre csak növekszik világszerte. Míg sokan tisztában vannak vele, hogy a rákos betegségek gyakran végződnek halállal, azt nem sokan tudják, hogy a kezeletlen krónikus stressz is okozhat halált.

A krónikus stressz krónikus gyulladást generál az emberi szervezetben. Ez nemcsak a sejteket, hanem a szöveteket is károsíthatja, amely hatására rákos betegségek alakulhatnak ki.

Stressz hatására kortizol hormon szabadul fel a szervezetben. Alacsony szintű stresszhatásra szükségünk van, hiszen ennek hatására nőhet a teljesítmény. Azonban ha valaki folyamatosan stresszel, úgy gyulladás alakulhat ki a szervezetében, illetve ez a rákos sejtek kialakulásának és szaporodásának is kedvez. Kutatók azt a megállapítást tették, hogy a mellrák kialakulásának hátterében javarészt a folyamatosan fennálló stressz állhat. Azonban a vizsgálatok során – egerekkel végezték, nem emberekkel – kiderült, hogy a C-vitamin hatására a rákos daganatok zsugorodni kezdtek. Ennek az lehet a magyarázata, hogy a C-vitamin gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, illetve a C-vitamin egy antioxidáns vitamin, amely le tudja redukálni a krónikus stressz káros mellékhatásait.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az egészségre sok minden hat károsan. Ilyen a mértéktelen alkoholfogyasztás, a dohányzás, az inaktív életmód, az egészségtelen táplálkozás, amelybe a finomított és feldolgozott élelmiszerek is beletartoznak.

Az is régóta köztudott, hogy a krónikus stressz gyulladást generál a szervezetben, és ez nagy százalékban hozzájárul a krónikus betegségek kialakulásához, mint például szívbetegség, depresszió, gyomorfekély, cukorbetegség vagy rákos megbetegedések.

A stressz különféle panaszokat okozhat. Ilyen lehet a gyakori vizeletürítés, a csökkent libidó, a szorongás, a depresszió, a negatív érzelmek, a fejfájás, az alvászavarok, a krónikus fáradtság, az étvágytalanság, a mértéktelen evés vagy a mértéktelen alkoholfogyasztás.

Elsősorban tehát a stressz ellen kell védekezni. Hogyan? Hasznosak lehetnek a légzőgyakorlatok. Tartsa bent 4 másodpercig a levegőt, majd engedje ki, míg négyig számol. A testmozgás és a meditáció is sokat segíthet a stressz levezetésében. Töltsön minőségi időt a szeretteivel és ne dolgozzon folyton. Helyezzen hangsúlyt az egészséges táplálkozásra, különös tekintettel a C-vitamin-bevitelre, amely még az immunrendszert is fellendíti.

Ehhez a cikkhez 1 hozzászólás érkezett

  1. Fekete Erzsébet

    A leírtak, mind igazak. De! Szinte minden táplálékunk vegyszeresen kezelt! Akár naturálisan, (kukoricafajták, gabonafajták, antibiotikumos állatfajták,stb) akár az elkészített ételek.( félkész, kész termékek, stb) Lehetetlen, hogy az emberi szervezet így vagy úgy, ne reagáljon rá! Ami az életkor megnövekedését jelenti, azt a gyógyszereknek köszönhetjük, nem az “egészséges” életmódnak. Legfeljebb a mozgással rásegítünk, de itt is a levegő szennyezettségét kellene figyelembe venni, nem lakhat és sportolhat mindenki magaslati helyeken! Tehát, a rákos megbetegedésnek nagyon sok összetevője van, ami véleményem szerint együttesen hat.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*