Pipettából cseppentenek illóoljat egy barna üvegbe.

A reumatoid artritisz krónikus gyulladást és fájdalmat okozhat az ízületekben. Sokan használnak illóolajokat, hogy enyhítsék a tüneteket, de tényleg működik az olaj? A tudományos bizonyítékok arra mutatnak rá, hogy az illóolaj nem képes csodára, azaz nem tudja meggyógyítani a betegséget, de használatával a tünetek jelentősen csökkenthetők. Az illóolajok nagyon hatékonyak a gyulladással, a fájdalommal, a merevséggel és a duzzanattal szemben.

Az eukaliptuszolajról számtalan esetben kimutatták, hogy csökkenteni tudja a gyulladást, a fájdalmat és a duzzanatot. Az illóolaj belélegzése is nagyon hasznos, hiszen csökkenti a fájdalmat és a vérnyomás szabályozásában is a segítségünkre lehet. Reumatoid artritisz esetén hordozóolajjal kell a fájdalmas testrészre kenegetni, de az is hatásos, ha a fürdővizünkbe csepegtetünk belőle.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A tömjénillóolaj gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Emellett segít az autoimmun válaszok csökkentésében és a porc károsodásának megelőzésében.

A levendulát régóta használják a fájdalom, a szorongás és a depresszió csökkentésére. Az illóolaj belélegezhető, helyileg alkalmazható vagy hozzáadható meleg fürdővízhez.

A borágóolaj gamma-linolénsavban (GLA) gazdag, amely egy erős gyulladáscsökkentő vegyület. Segít az RA tünetek csökkentésében, például ízületi fájdalom és merevség esetén nagyon hatásos.

A gyömbérről sok mindenki tudja, hogy egy hatékony gyulladáscsökkentő. Egy 2016-ban végzett tudományos kísérlet során bebizonyosodott, hogy a gyömbér illóolaja jelentősen képes lecsökkenteni a krónikus ízületi gyulladás mértékét.

A kurkuma hatóanyaga a kurkumin, amelynek szintén gyulladásgátló tulajdonsága van. Mindemellett vérkeringést is hatékonyan serkenti.

A bazsalikom számos terápiás vegyületet tartalmaz, amely gyulladásgátló hatással bír. Ezen kívül tartalmaz még linaloolt, amelyről kimutatták, hogy csökkenteni tudja a duzzanatot.

Hogyan használhatja az illóolajokat az a személy, akiknek ez a betegsége van? Az is hatásos, ha néhány cseppet a fürdővízbe csepegtet és így pihen legalább húsz percet. Többféle olajat is összekeverhet, de némi szódabikarbónával is összekeverheti azokat, illetve fürdőgolyókat is készíthet, amelyet aztán a fürdővízbe helyezhet.

Hordozóolajjal is összekeverheti az illóojat, amelyet aztán gyengéden a fájdalmas testrészbe masszírozhat.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*