fbpx

Ne dőljön be a csábításuknak, vércukorszintet emelnek!

Fehér cukor, kockacukor és barna cukor egy asztalon.

Bizonyára észrevette már, hogy hiába figyel arra, hogy mit eszik és rendszeresen is mozog, mégis vércukorproblémái vannak. Sajnos az életünk tele van olyan csapdákkal, amelyekbe észrevétlenül is belelépünk. Light üdítőket iszunk, édesítőszerekkel fogyasztjuk a teánkat és a kávénkat, és olyan élelmiszereket eszünk, amelyek rejtve sok cukrot, tartósítószert, illetve adalékanyagot tartalmaznak, holott mi azzal a meggyőződéssel fogyasztjuk ezeket az ételeket, hogy egészségesek. Néhány rossz szokásunk és egészségtelen táplálékunk hihetetlenül képesek megemelni a vércukorszintet. Mutatjuk is, melyek ezek.

A mesterséges édesítőszerek divatja kezd leáldozni, miután számos kutatás napvilágot látott ezzel kapcsolatban. Egy tanulmány arról számolt be, hogy a mesterséges édesítőszerek jobban megemelik a vércukorszintet, mint például a cukor. Azért ez rémisztő! Miközben abban a tudatban élünk, hogy ezek az édesítőszerek kordában tartják a vércukorszintünket, éppen ellenkezőleg, megemelik azt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kávé után rosszul van? Lehet, hogy a vércukorszintje magas. Sokan élünk egyre tudatosabban és próbáljuk a lehető legkevesebb cukrot fogyasztani. Én például évek óta cukor nélkül iszom a teát és a kávét is. Azonban egyes embereknek olyan érzékeny lehet a szervezete a kávéra, hogy akár még maga a koffein is okozhat náluk vércukorszint-emelkedést.

Egy ember élete során sokféle fertőzésen áteshet. Szerencsére azonban a legtöbb esetben a szervezet eredményesen megküzd ezekkel a fertőzésekkel, amelyeket többnyire vírusok és baktériumok okoznak. A hangsúly a küzdésen van. Amikor a szervezetünk harcot indít a kórokozókkal szemben, akkor stresszhormonok szabadulnak fel, ez azonban szintén hozzájárulhat a vércukorszint emelkedéséhez.

A reggeli az egyik legfontosabb étkezés. Azok, akik rendszeresen kihagyják a nap első étkezését, nagyobb eséllyel lesznek cukorbetegek. Ugyanis a vércukorszint ingadozni fog a kihagyott reggeli miatt, majd a bőséges ebéd, illetve a délelőtt elfogyasztott nasik drasztikusan megemelhetik a vércukorszintet. Ez az ingadozás pedig hosszútávon nagyon veszélyes lehet, hiszen így egyenes út vezet a cukorbetegség kialakulásához.

A magas zsírtartalmú ételektől is óvakodnunk kell. A diétás élelmiszerekbe ugyan nem tesznek cukrot, de mesterséges édesítőszereket annál inkább, nem beszélve arról, hogy ezeknek a táplálékoknak milyen magas a zsírtartalma. Számos tanulmány szerint a magas zsírtartalmú élelmiszerek is veszélyeket hordozhatnak magukban, hiszen még ezek is megemelhetik a vércukorszintet.

  1. Bene Gáborné

    Ami számomra érthetetlen hogy még az orvos is a steviát ajánlotta a kettes alapú cukorbetegségemre.
    Több esetben olvasok azonos dolgokról ellentétes véleményt, így a hozzá nem értöt teljesen megzavarják. Hogy higgyen akkor az ember akár az egyikben vagy a másikban? Honnan tudom hogy melyik az ellenpropaganda vagy a tudatlanságnól fakadó megállípítás ?

  2. Füzi Ágnes

    Állandó ingadozásom van a cukorral pedig igyekszem be tartani a diétát sokat fogytam napi mozgásom van mégis ,

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük