fbpx

Az ízületi gyulladás természetes és hatékony gyógymódjai

Egy asztalon levendulavirágok, mellettük kis üvegben levendula-illóolaj.

Az ízületi betegségek nagy fájdalmakkal járhatnak együtt. Ilyenkor a szervezetben gyulladás alakul ki, az ízületek merevvé és duzzadttá válnak, csökken a mozgástartomány, és sok esetben csak fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők segítenek.

Az ízületi gyulladásra gyakran írnak fel gyógyszereket, amivel csak az a gond, hogy egy idő után nem használnak, mivel hozzászokást eredményeznek. Ráadásul, mint minden gyógyszernek, ezeknek is lehetnek komoly mellékhatásaik, akár súlyos szövődményeket is okozhatnak, melyekre megint felír a háziorvos vagy a kezelőorvos valamilyen gyógyszert. így könnyen egy ördögi körbe kerülünk, azaz a mellékhatások leküzdésére is komoly gyógyszereket szedünk, majd a vesénk egyszer csak jelezni kezd, hogy képtelen megbirkózni azzal a sok méreganyaggal, amit a szervezetünkbe juttattunk.

A legjobb tehát az, ha otthoni módszerekkel próbálkozunk és ezeket váltogatjuk. Az egyik módszert alkalmazzuk hat hétig, majd jöhet a következő praktika. Így biztos nem szokik hozzá semmilyen természetellenes anyaghoz a szervezetünk és az ízületi gyulladás is jelentősen enyhül, illetve meg is szűnhet, ha rendszeresen foglalkozunk a problémánkkal.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ízületi gyulladás esetén valamilyen kenőanyagra van szükség, hogy az ízületek ne súrlódjanak egymáshoz, mert sok esetben ez is okozhatja a fájdalmat. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy az ízületi gyulladásban szenvedő egyén elegendő folyadékot, legfőképpen vizet fogyasszon.

Azok, akik ízületi gyulladásban szenvednek, jól teszik, ha rendszeresen tornáztatják a beteg testrészüket. Ha a kezében van a gyulladás, engedjen egy lavórba meleg vizet, majd tornáztassa benne a kezét, akár egy kisebb gumilabdát is használhat.

A megfelelő étrend kiválasztása kulcsfontossággal bír azok számára, akik ízületi gyulladásban szenvednek. A mediterrán ételek zöme gyulladáscsökkentő hatású, így mindenképpen érdemes erre az étrendre áttérni. Amennyiben rendszeres mozgást is párosítunk, tovább növelheti a mozgástartományt és ez élhetőbb életet biztosít azok számára, akik ízületi gyulladásban szenvednek.

A levendula-illóolaj is nagyon hatásos lehet, hiszen csökkenti a stresszt és az izomfeszültséget, ami pedig enyhíti a fájdalmat. Használhatjuk még erre a célra a rozmaring-, a majoránna- és a borsmenta-illóolajat is.

A gyömbértea is remek választás azok számára, akiket ízületi betegség gyötör, hiszen a gyömbér nemcsak fájdalmat csillapít, de gyulladást is csökkent.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.