Brokkolirózsák fehér, zománcos bögrében.

Bár nem látja és nem érzi a jelenlétüket, a környezeti toxinok és szennyező anyagok komoly veszélyt jelenthetnek az egészségünkre és a jólétünkre. Még egy egyszerű családi grillezés is megnövelheti a rák kialakulásának kockázatait. Hogyan tudja méregteleníti a szervezetét? A válasz meglepő, de a tudósok úgy vélik, hogy a brokkoliban megtalálható természetes vegyületek megnövelhetik a sejtek azon képességét, amelyek segítenek alkalmazkodni nekik ezekhez a környezeti toxinokhoz, hogy könnyedén túlélhessék azokat.

A brokkoli méregtelenítő tulajdonságai kiemelkedők. Egy tanulmány arra mutatott rá, hogy azoknál a nőknél nőtt meg leginkább a mellrák kialakulásának a kockázata, akik nagy mennyiségű grillezett és füstölt húst fogyasztottak. A brokkoli azonban jelentősen lecsökkenti ezeknek a mérgező anyagoknak a szintjét az emberi szervezetben.

A brokkoli nemcsak a grillezett húsok miatt kialakult rákkeltő anyagokkal, hanem a légszennyező anyagokkal szemben is védelmet nyújthat. A levegőben lévő szennyezett anyagok összefüggésben állnak a csökkent tüdőfunkcióval, a szívroham gyakoribb kialakulásával, az asztma fokozott előfordulásával és a tüdő- és szívbetegségek egyéb típusainak megnövekedett kockázatával.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Egy kutatásban 300 embert vontak be, akik Sanghajtól északra, Kína egyik legfejlettebb iparosodott régiójában éltek. A vizsgálat előtt vizelet- és vérmintákat használtak a belélegzett szennyező anyagok szintjének meghatározására. A csoportot két részre osztották. Az egyik csoport tagjai csak ananász- és limeitalt kaptak. A másik csoportnak is ugyanezen italokat kellett fogyasztani, de ők emellett brokkoliport is kaptak kiegészítésként. A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a brokkoliport kapó csoport tagjainál jobb eredmények születtek és ez a brokkoli méregtelenítő hatásának volt köszönhető. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a brokkoli valószínűleg hasonló hatást gyakorol az élelmiszer és a vízszennyező anyagok kockázatainak csökkentésére is.

A brokkoli erős és pozitív hatással van a szervezet méregtelenítő rendszerére. A brokkoliban lévő fitonutriensek különösen hasznos méregtelenítő anyagnak számítanak. A brokkolitól a brokkolicsíra még sokkal egészségesebb, mivel akár ötvenszerese is lehet a teljesen kifejlett brokkoli antioxidáns szintjének.

A méregtelenítő előnyök mellett a brokkolinak egyéb pozitív hatása is ismeretes. Megtámogatja az emésztést, csökkenti a gyulladást, elősegíti a szív- és érrendszer egészséges működését, biztosítja a szürkehályog elleni védelmet, javítja a hormonális egyensúlyt, csökkenti a magas vérnyomás tüneteit és nagy mennyiségű antioxidánst biztosít a rák kockázatának csökkentése és az egészség elősegítése érdekében.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*