fbpx

Szokások, amelyekkel megelőzhető a hajhullás

Fiatal hosszú hajó nő hajkefét tart maga elé, csodálkozva nézi a kihullott hajszálakat.

Egyes tápanyagok sokat segíthetnek nekünk, hogy ne kússzon be az életünkbe a kóros hajhullás problémája. Sok tápanyag nagyon hasznos a hajunk számára. Az E-vitamin hidratálja a haj külső felszínét, a biotin erősíti a hajhagymákat és támogatja a haj növekedését. A szelén is nagyon hasznos ásványi anyag a hajunk számára, de azt tudta, hogy nagy mennyiségben fogyasztva elősegíti a hajhullást? A cikkben bemutatjuk azokat a szokásokat, amelyekkel megelőzhetjük a hajhullást.

A kozmetikai termékekben rendkívül sok olyan káros anyag található, amelyek okai lehetnek a túlzott mértékű hajhullásnak. Ezek az anyagok hosszú távon károsíthatják a hajhagymákat és hajhullást okozhatnak. A hajfesték is hozzájárulhatnak a hajhullás kialakulásához, ezért helyettük használjunk inkább hennát, ez egy természetes hajfesték, amitől nemhogy nem fog hullani a hajunk, de meg is erősödik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A rendszeres hajszárítózás is károsan hat a hajunk minőségére. Ha mindenképpen hajszárítót használunk, ne tegyük közelre a hajunkhoz és ha tehetjük, ne szárítsuk meg teljesen. A hajvasaló használata is károsíthatja a hajszálakat, nem beszélve arról, hogy el is éghetnek a hajszálak, így a hajvasaló gyakori használata is oka lehet a hajhullásnak.

Ez a probléma akkor is fennállhat, ha állandóan lófarokba kötjük a hajunkat. Próbáljunk olyan frizurát találni, ami kényelmes és ami nem viseli meg a fejbőrünket. Hiszen, ha minden egyes nap szorosan összefogjuk a hajunkat, ne is csodálkozzunk, hogy minden fésülködésnél egy maréknyi hajat szedünk ki a hajkeféből.

A nem megfelelően összeállított étrend, a drasztikus fogyókúra szintén oka lehet a haj túlzott mértékű elvesztésének. A túlzó fogyókúra során az emberek elfeledkeznek az alapvető vitaminok és ásványi anyagok beviteléről és bizony akár még tápanyaghiány is kialakulhat.

A szervezetünknek mindenféle tápanyagra szüksége van, hogy jól funkcionáljon. Hasonlóképpen a hajuk számára is megvannak a nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok, amelyek nélkül nemcsak hullani fog, de fakó, fénytelen, száraz és gondozatlan kinézetű is lehet a hajkoronánk.

A káros szenvedélyek közül a dohányzást és az alkoholfogyasztást emelném ki. A dohányzás károsan hat a hajhagymákra, ami a haj drasztikus elvesztését is eredményezheti. Az alkoholfogyasztás, pontosabban a mértéktelen alkoholfogyasztás májkárosodást okozhat, ami nagymértékű hajvesztést és korai őszülést is magával vonhat.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük