fbpx

Természetes megoldások a fertőző betegségek elkerülésére

Fiatal nő a konyhában sárga gumikesztyűben takarít.

Ahhoz, hogy leküzdjük a fertőző betegségeket, nagyon lényeges, hogy az immunrendszerünk egészséges maradjon. Ennek érdekében fontos a kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag étrend és a feldolgozott élelmiszerek kerülése. Amennyiben egészségesen táplálkozunk, megerősödhet az immunrendszerünk, és  elkerülhetjük a túlsúlyt.

Amennyiben jó az alvásunk minősége, egészséges maradhat az immunrendszerünk. Alvás közben ugyanis olyan fehérjéket állít elő a szervezetünk, melyek nagyon hatékonyak a gyulladás és a fertőzések elleni küzdelemben.

Nemcsak önmagunk, hanem a lakásunk tisztaságára is gondolnunk kell. Takarítsunk otthonunkban rendszeresen, mivel a lakásban is nyüzsöghetnek a kórokozók, amelyek szintén aktívan hozzájárulhatnak az immunrendszer legyengüléséhez és megbetegedéséhez.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Hiába vagyunk egy család, nagyon lényeges, hogy ne használjuk egymás dolgait semmilyen körülmények között sem. Legyen szó akár a borotválkozó készletről, a törülközőről, de egymás után sem jó inni ugyanabból a pohárból, ugyanis ekkor is kerülhetnek a szervezetünkbe olyan kórokozók, amelyek betegségeket okozhatnak.

A konyhában is nagyon sok baktérium található. Amikor főzünk, nagyon lényeges, hogy az étel elkészítését követően is alaposan mossuk meg a kezünket. Fontos, hogy külön tároljuk a főtt és a nyers ételeket, és ne használjunk közös vágódeszkát a zöldségekhez, a húsételekhez és a halakhoz.

Az immunrendszer megerősítését egyes gyümölcsök, zöldségek és gyógynövények is biztosíthatják. Az egyik ilyen a bodza, amely népi orvosságnak számít. Tele van értékes tápanyagokkal és nagyon hatékony lehet a gyulladás csökkentésében.

A gomba gazdag forrása a szelénnek, a riboflavinnak, a niacinnak és a B-vitaminoknak. Minél jelentősebb a szervezetünkben a szelén hiánya, annál nagyobb az esély a súlyos influenza kialakulásának. A riboflavin és a niacin aktívan részt vesz az immunrendszer megerősítésében.

A görögdinnye is nagyon sok antioxidánst tartalmaz, amelyek hatékonyan küzdenek a szervezetet megtámadó fertőzésekkel és betegségekkel szemben.

A búzacsíra nagy mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, antioxidánsokat és cinket. Ezek mind-mind segítenek az immunrendszer egészségének fenntartásában.

1 hozzászólás

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük