fbpx

4 otthoni gyakorlat, melyekkel fogyhatunk

Egy fiatal nő sportruhában egy kék színű fitneszlabdára hajolva mosolyog.

Ha télen nem mozgott eleget, akkor itt az ideje tavasszal elkezdeni az edzéseket. Négy egyszerű és otthon is könnyen kivitelezhető gyakorlatot mutatunk most be, melyeket ha rendszeresen végez, akkor nemcsak izmosodhat kicsit, hanem akár még némi súlytöbblettől is megszabadulhat.

Ezek a gyakorlatok nem megerőltetők, sok eszköz sem kell hozzájuk, akár még a nappali is lehet a tornaterme, hiszen nagy helyre sincs szükség a gyakorlatok elvégzéséhez. Legalább heti 4 alkalommal, minimum 3 kört végezzen el ezekből a gyakorlatokból, egy-egy kör 15 ismétlést foglal magába.

1. gyakorlat

Az első gyakorlathoz mindössze egy fitneszlabdára és egy fitnesz szőnyegre lesz szüksége.  Terítse le a szőnyeget és feküdjön rá, két keze legyen kinyújtva a törzse mellett, a két lábát pedig tegye fel a labdára. Emelje fel a talajról a csípőjét, feszítse meg a fenekét. Majd a lábaival próbálja a labdát a csípője felé görgetni, majd vissza, végül tegye ismét a fenekét a talajra. 15 másodperces pihenőt követően ismételje meg a gyakorlatot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

2. gyakorlat

Vegyen fel egy fekvőtámasz pozíciót. Ügyeljen arra, hogy a törzse, a lábai és a két karja is egyenes maradjon. Most hajlítsa be a bal térdét és próbálja meg megérinteni vele a jobb könyökét. Ismételje meg a gyakorlatot tizenötször, majd következhet a másik végtagja is.

3. gyakorlat

Álljon fel és vegyen mindkét kezébe egy-egy kilós súlyzót. A két térdét enyhén hajlítsa be, majd a két kezével végezzen súlyzós gyakorlatokat úgy, hogy miközben leguggol, mindkét kezét emelje a mellkasa irányába. Majd amikor ismét feláll, lassan engedje le mindkét kezét a törzse mellé. Ebből is végezzen el 15 ismétlést.

4. gyakorlat

Ehhez a gyakorlathoz ismét a fitneszlabdára lesz szükség. Vegye fel a fekvőtámasz pozíciót, majd mindkét lábát helyezze a fitneszlabdára. Most pedig következzen a fekvőtámasz. Csináljon ebből is 15 ismétlést.

  1. Nagyon jó ez az ötlet, de nincs egyik gyakorlathoz sem fotó. ? 75 vagyok nehéz elképzelni, hogy most milyen , ill. hogyan van a gyakorlat Köszönettel, Ilona.

    1. Kedves Ilona. Nem szükséges a fotó a gyakorlatokhoz, csak tegye meg sorban azokat a lépéseket, mozdulatokat, amelyeket a leírásában olvashat, és máris összeáll a kép. Jó tornázást!

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.