fbpx

A kurkuma segíthet a fogyásban

Egy asztalon gyömbér, citromok, kurkuma, mellettük egy bögrében kurkumatea.

A kurkuma a gyömbér család egyik kiemelkedő tagja. Őshazája Délkelet-Ázsiában található. Az indiaiak már évezredek óta alkalmazzák nemcsak a konyhában, hanem a hagyományos orvoslásban is.

A kurkumin nem más, mint a kurkuma elsődleges hatóanyaga. A kurkuminoid vegyületek olyan természetes vegyületek – vagyis polifenolok -, amelyek a növény arany színét adják.

A súlyos krónikus betegség kialakulásában aktívan részt vesz a gyulladás, és ha létrejön a betegség, legyen szó ízületi gyulladásról vagy szívbetegségről, a fennálló gyulladás tovább súlyosbítja a beteg állapotát. A kurkuma ilyenkor is segíthet, hiszen egyik legismertebb hatása, hogy csökkenti az ízületi gyulladásban szenvedő emberek panaszait. Valójában egy természetes eredetű, rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő növényről van szó.

A kurkuma kiemelkedő szerepet játszhat az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartásában is. Emellett az intenzív testmozgást követően segíthet az izmok regenerálásában.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ez a különleges gyógynövény egy erős antioxidánsnak számít, amely hatásának köszönhetően segíthet megvédeni a sejteket a környezet által okozott károktól. A kurkuma emellett fokozhatja a hangulatot, javíthatja a memóriát és a korral összefüggő memóriavesztés megelőzésében is segítségünkre lehet.

Mivel a kurkuma gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így segíthet fenntartani az ideális testsúlyt. Ha a BMI-indexünk 18,5 és 24,9 között van, akkor a súlyunk ideálisnak számít. A BMI-index nem más, mint egy testtömegindex, amelyet könnyedén kiszámíthatunk a kalkulátorok révén. Ezek némely fogyókúrás online oldalon ingyen is elérhetők. Egyes esetekben a nemet és az életkort is be kell írnunk, hiszen különböző életkorban más számíthat ideális súlynak.

Az ízületi problémák sok kényelmetlenséget és komoly fájdalmakat okozhatnak. A testmozgás hiánya, az elhízás és az ízületi gyulladás között összefüggés van. A kurkuma azonban, mint egy természetes gyulladáscsökkentő hozzájárul a normál kollagénképződéshez és az ízületi porcok optimális működéséhez. Ha az ízületeink jó állapotban vannak, akkor rendszeresen tudunk mozogni, sportolni, ami pedig javítja az anyagcserét. A kurkuma így nemcsak elérni, hanem megtartani is segít az ideális testsúlyt.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük