fbpx

Medencefenék-torna hólyaggyengeség ellen

Fitnesslabdával való speciális torna a medencefenék izomzatának megerősítésére.

A célzott medencefenék-torna hatalmas egészségügyi előnyökkel járhat nők és férfiak számára egyaránt. A speciális torna főleg hólyaggyengeségnél (inkontinencia) megfelelő választás, és jobban segít, mint a gyógyszeres kezelések. Minél erősebb a medencefenék-izomzat, annál jobban kontrollálható az orgazmus és az ejakuláció, és annál nagyszerűbbé válhat a szerelmi élet is!

A medencefenék-torna edzi a medencefenék izomzatát. Ez az izomzat a végbélnyílás és a szeméremcsont között található – férfiaknál a végbélnyílás és a herék, nőknél a végbélnyílás és a hüvely között.

Medencefenék-izomzat nélkül nincs merevedés

A medencefenék-izomzat tartja a felsőtest súlyát, és ezáltal tehermentesíti a csípőt és a lábakat. Ebből kifolyólag különösen a medencefenék területén található szerveknek ad tartást, és így lényegesen befolyásolja a hólyag, a húgycső, a hüvelyfal, a pénisz, a méh, valamint a végbél funkcióját. Igen, a medencefenék-izmok a pénisznek például annyira fontosak, hogy az erekció ezen izmok nélkül egyáltalán nem is lenne lehetséges.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A gyenge medencefenék-izomzat következményei

Ha azonban a medencefenék-izomzat petyhüdtté válik és veszít erősségéből, ennek természetesen negatív kihatásai lehetnek az egészségre. Hólyaggyengeség és akaratlan vizeletfolyás, méh- és hólyagsüllyedés, korai magömlés, valamint – mindkét nemnél – orgazmusnehézségek alakulhatnak ki.

A rendkívül meggyengült medencefenék-izomzat különösen gyakran megfigyelhető nőknél szülés után vagy műtéti méheltávolítást követően, valamint férfiaknál prosztataműtét után.

De a túlsúly, az ülő életmód és az öregedés is a medencefenék-izomzat folyamatos gyengülését idézi elő, sőt, a magas sarkú cipő is rizikófaktornak számít.

Alapvetően azonban a medencefenék-izomzat azoknál a nőknél és férfiaknál nem elég erős,

 • akik a vizeletsugarat nem, vagy nem teljesen képesek megállítani;
 • akik nevetésnél, tüsszögésnél vagy futásnál olykor vizeletet veszítenek (akár csak cseppeket is);
 • akik – férfiak esetében – merevedési problémákkal küzdenek, valamint az ejakulációjukat nem tudják szabályozni, és ennek következtében korai magömlésben szenvednek.

Számukra mindenképp hasznos lehet a medencefenék-torna.

 1. Kondasz Kata

  Tudom hogy néhányan a tornából élnek meg az intim torna tömegeknek fontos és valóban hatékonyabb a gyógyszeres kezelésnél. De a gyakorlatokat otthon is lehetne csinálni, mert ahhoz hogy eljusson az ember akár ilyen órára már nem hátrány ha legalább egy óra körüli idő tartamot kibír. Ehhez csak azt a segítséget kérném hogy néhny gyakorlatot meg lehessen nézni képeken. Mert szülés után van úgy hogy kenyérre kell a pénz felnőtt pelenkára6betétre sincs.

  1. varga Imréné

   szeretnék a gyakorlatokhoz hozzájutni.valamint javaslok egy könyvet,KIM DA SILVA KEZÜNKBEN AZ EGÉSZSÉG.

 2. Lovászi Sándorné Eszter

  Ezt bizony én is szeretném megnézni.talán a joutob-on lehetne megnézni ugy,hogy a keresőbe beírjuk,hogy Intim torna.Érdemes megpróbálni.

 3. Én úgy tudom, UROLÓGUS adhat felvilágosítást ez ügyben, illetve 10 alkalmas gyógytornát felírhat és elég a megtanuláshoz! Mi egyházi közösségbe járunk és valaki elvégezte az INTIMTORNA tanfolyamot és mi kazettáról tornázunk hetente 1x!
  Jó egészséget és Kegyelemmel teljes ünnepeket kívánok!
  Bízd
  Újra
  Életed
  Krisztusra

  Piroska.

  1. Szeretném én is tudni, CD-n meg lehet-e kapni, hogy az ember itthon gyakoroljon.Tanfolyamra eljárni sajnos nincs idő.

   Ibolya

 4. Engem is érdekelne melyek ezek a gyakorlatok.
  Hasznos lenne, ha a MAGAZIN visszatérne erre a problémára és egy csatolt anyaggal bemutatnák a gyakorlatokat.
  Az urológusoktól is lehet kérni a “Medenceizmok tornája” nevű, rövid leírását a gyakorlatoknak.Valamennyit ez is segít(het).
  Áldott Karácsonyt!

 5. A gátizomtornát, le tudjátok tölteni az internetről. Címe Corewellness Kari Bo-vel.Kb 25 perc és nagyon hatásos.Én mindenkinek javasolni tudom nem bonyolult és azt hiszem ez mindenkinek belefér az idejébe.Jó gyakorlást és sok sikert hozzá.

 6. Pingback: Milyen sportágak segítenek inkontinencia ellen? | Gyógyszer Nélkül

 7. Pingback: Medencefenék-torna vizeletinkontinencia ellen | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.