Fitnesslabdával való speciális torna a medencefenék izomzatának megerősítésére.

A célzott medencefenék-torna hatalmas egészségügyi előnyökkel járhat nők és férfiak számára egyaránt. A speciális torna főleg hólyaggyengeségnél (inkontinencia) megfelelő választás, és jobban segít, mint a gyógyszeres kezelések. Minél erősebb a medencefenék-izomzat, annál jobban kontrollálható az orgazmus és az ejakuláció, és annál nagyszerűbbé válhat a szerelmi élet is!

A medencefenék-torna edzi a medencefenék izomzatát. Ez az izomzat a végbélnyílás és a szeméremcsont között található – férfiaknál a végbélnyílás és a herék, nőknél a végbélnyílás és a hüvely között.

Medencefenék-izomzat nélkül nincs merevedés

A medencefenék-izomzat tartja a felsőtest súlyát, és ezáltal tehermentesíti a csípőt és a lábakat. Ebből kifolyólag különösen a medencefenék területén található szerveknek ad tartást, és így lényegesen befolyásolja a hólyag, a húgycső, a hüvelyfal, a pénisz, a méh, valamint a végbél funkcióját. Igen, a medencefenék-izmok a pénisznek például annyira fontosak, hogy az erekció ezen izmok nélkül egyáltalán nem is lenne lehetséges.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A gyenge medencefenék-izomzat következményei

Ha azonban a medencefenék-izomzat petyhüdtté válik és veszít erősségéből, ennek természetesen negatív kihatásai lehetnek az egészségre. Hólyaggyengeség és akaratlan vizeletfolyás, méh- és hólyagsüllyedés, korai magömlés, valamint – mindkét nemnél – orgazmusnehézségek alakulhatnak ki.

A rendkívül meggyengült medencefenék-izomzat különösen gyakran megfigyelhető nőknél szülés után vagy műtéti méheltávolítást követően, valamint férfiaknál prosztataműtét után.

De a túlsúly, az ülő életmód és az öregedés is a medencefenék-izomzat folyamatos gyengülését idézi elő, sőt, a magas sarkú cipő is rizikófaktornak számít.

Alapvetően azonban a medencefenék-izomzat azoknál a nőknél és férfiaknál nem elég erős,

 • akik a vizeletsugarat nem, vagy nem teljesen képesek megállítani;
 • akik nevetésnél, tüsszögésnél vagy futásnál olykor vizeletet veszítenek (akár csak cseppeket is);
 • akik – férfiak esetében – merevedési problémákkal küzdenek, valamint az ejakulációjukat nem tudják szabályozni, és ennek következtében korai magömlésben szenvednek.

Számukra mindenképp hasznos lehet a medencefenék-torna.

Ehhez a cikkhez 12 hozzászólás

 1. Tudom hogy néhányan a tornából élnek meg az intim torna tömegeknek fontos és valóban hatékonyabb a gyógyszeres kezelésnél. De a gyakorlatokat otthon is lehetne csinálni, mert ahhoz hogy eljusson az ember akár ilyen órára már nem hátrány ha legalább egy óra körüli idő tartamot kibír. Ehhez csak azt a segítséget kérném hogy néhny gyakorlatot meg lehessen nézni képeken. Mert szülés után van úgy hogy kenyérre kell a pénz felnőtt pelenkára6betétre sincs.

 2. Hogyan juthatok hozzá? mármint a gyakorlathoz

  • varga Imréné

   szeretnék a gyakorlatokhoz hozzájutni.valamint javaslok egy könyvet,KIM DA SILVA KEZÜNKBEN AZ EGÉSZSÉG.

 3. Lovászi Sándorné Eszter

  Ezt bizony én is szeretném megnézni.talán a joutob-on lehetne megnézni ugy,hogy a keresőbe beírjuk,hogy Intim torna.Érdemes megpróbálni.

 4. Én úgy tudom, UROLÓGUS adhat felvilágosítást ez ügyben, illetve 10 alkalmas gyógytornát felírhat és elég a megtanuláshoz! Mi egyházi közösségbe járunk és valaki elvégezte az INTIMTORNA tanfolyamot és mi kazettáról tornázunk hetente 1x!
  Jó egészséget és Kegyelemmel teljes ünnepeket kívánok!
  Bízd
  Újra
  Életed
  Krisztusra

  Piroska.

  • Szeretném én is tudni, CD-n meg lehet-e kapni, hogy az ember itthon gyakoroljon.Tanfolyamra eljárni sajnos nincs idő.

   Ibolya

 5. Engem is érdekelne melyek ezek a gyakorlatok.
  Hasznos lenne, ha a MAGAZIN visszatérne erre a problémára és egy csatolt anyaggal bemutatnák a gyakorlatokat.
  Az urológusoktól is lehet kérni a “Medenceizmok tornája” nevű, rövid leírását a gyakorlatoknak.Valamennyit ez is segít(het).
  Áldott Karácsonyt!

 6. A gátizomtornát, le tudjátok tölteni az internetről. Címe Corewellness Kari Bo-vel.Kb 25 perc és nagyon hatásos.Én mindenkinek javasolni tudom nem bonyolult és azt hiszem ez mindenkinek belefér az idejébe.Jó gyakorlást és sok sikert hozzá.

 7. Én tudok segíteni CD vásárlás céljából.írj emailt.Megírom a tornával kapcsolatos saját tapasztalatomat is Sziasztok.cím. terike5555@freemail.hu

 8. Pingback: Milyen sportágak segítenek inkontinencia ellen? | Gyógyszer Nélkül

 9. Pingback: Medencefenék-torna vizeletinkontinencia ellen | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*