fbpx

Vitaminok gyerekeknek – figyeljünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra!

Kék szemű kislány egy nagy szelet görögdinnyét majszol.

A vitaminok nagyon fontosak a gyerekek számára, hogy egészséges felnőttekké fejlődhessenek, és jó immunrendszerük legyen. Mivel a gyermekkori táplálkozás meghatározza a felnőttkori étkezési szokásokat is, lényeges, hogy figyeljünk a gyermekek kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozására. Mivel az immunrendszerük még felépülőben van, elsősorban a vitaminoknak van nagy jelentőségük számukra.

Növekedés és immunrendszer

Mivel a gyerekek még növésben vannak, a kiegyensúlyozott táplálkozás biztosítja számukra, hogy normál súlyú és egészséges felnőttek váljanak. De emellett az elegendő vitaminbevitelre is figyelni kell, hogy felépülhessen az immunrendszerük. Csak így válik egyszer képessé a gyermek szervezete, hogy a betegségeket gyógyszerek nélkül legyőzze. A koncentrációs képesség is javítható a megfelelő vitaminokkal, ami különösen iskoláskorban nagyon fontos.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Hogy néz ki a megfelelő táplálkozás?

A helyes táplálkozást a gyerekek számára elsősorban úgy alakítsuk ki, hogy ne lépjen fel hiány a fontos nyomelemekben és vitaminokban. A három főétkezésnél a gyermek ne egyedül üljön az asztalnál, mert társaságban az evés élvezetesebb. Ezek az étkezések nyers és feldolgozott ételek kombinációjából álljanak, és tartalmazzanak mind növényi, mind állati eredetű termékeket. Köztes étkezésnek lényegesen jobbak a gyümölcsök és zöldségek, mint az édességek. Bár a gyermekek rendszerint az utóbbiakat részesítik előnyben, azonban ezek sok cukrot tartalmaznak, amitől a gyerekek meghíznak, és a fogaik is károsodást szenvednek. A gyümölcs- és zöldséglevek is alkalmasak a gyerekek vitaminbevitelének elősegítésére. Naponta legalább egyszer kapjon a gyermek meleg ételt, ami burgonyából vagy rizsből, zöldségből és húsból vagy halból álljon. Így a gyermek nemcsak vasat, jódot, cinket, fehérjét és folsavat, hanem B1-, B6- és C-vitamint is kap. A tej és a tejtermékek is fontos szerepet játszanak egy kiegyensúlyozott táplálkozásban, mivel A-, B1- és B2-vitaminokat tartalmaznak, amelyek nagyon fontosak a gyermekek számára.

  1. Pingback: Gyógynövény az óceánból: hólyagmoszat | Gyógyszer Nélkül

  2. Pingback: Vanília – édes egészség | Gyógyszer Nélkül

  3. Pingback: A sejtvédő C-vitamin (aszkorbinsav) | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük