fbpx

Immunrendszert erősítő, relaxációt támogató hárstea

Egy asztalon üveg kancsóban és üveg pohárban hárstea, mellettük hársvirágok és citrom.

Igaz, még csak augusztus van, de hamarosan beköszöntenek a hűvös őszi napok, ezért már jó előre is gondolkodhatunk és el kezdhetjük az immunrendszerünket megerősíteni, hogy a téli szezonra valóban hatékonyan tudjon megküzdeni a kórokozókkal, a fertőzésekkel és a betegségekkel.

Az egyik legkellemesebb ízvilágú tea is a segítségünkre lehet ebben. Ez nem más, mint a hárstea, amely a hársfa virágaiból készül, nagyon illatos, ízletes és hasznos a szervezetünk megerősítésében.

Már az indiánok is ismerték és rendszeresen fogyasztották is ezt a teát. Többféle betegség kezelésére is alkalmazták: emésztési zavar, köszvény, vesekő, illetve fejfájás.

A hársfateát manapság is sokan fogyasztják, nem véletlen, hiszen nagyon pozitív egészségügyi hatása ismeretes. A gyógynövényt, pontosabban az abból készített teát fogyaszthatjuk megfázás és köhögés esetén is, ugyanis csillapítani tudja a gyulladt nyálkahártyát.

A gyógynövénnyel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy görcsoldó tulajdonságokkal is rendelkezik, ami nagyon hasznos lehet, ha emésztési zavarban szenvedünk. Fogyaszthatjuk akkor is, ha gyomorrontásunk van, de a bélgyulladás csökkentésében is a segítségünkre lehet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A hárstea nagyon hatékonynak bizonyul különböző baktérium és gombatörzsek ellen, így az immunrendszernek segítséget nyújt a különféle fertőzések és betegségek leküzdésében.

Ez az illatos tea olyan gyulladáscsökkentő vegyületekben is bővelkedik, amelyek segítenek az izom- és ízületi fájdalom csökkentésében.

Míg a hársvirágban található flavonoidok a görcsoldásban és az izzasztásban jeleskednek, addig a farnezol nevű vegyület nyugtató hatással van a központi idegrendszerre.

A hárstea erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek a gyulladás elleni küzdelemben. Ez azért előnyös, mivel a krónikus gyulladás számos betegséggel járhat együtt, beleértve a rákot és a cukorbetegséget.

Ez a tea megnyugtatja az emésztőrendszert, sőt olyan növényi vegyületeket tartalmaz, amelyek segítenek a fertőző hasmenés elleni küzdelemben.

A népi gyógyászatban a hársteát az alvás elősegítésére is használják. Növényi vegyületei ugyanis erős nyugtató hatással rendelkeznek és ezek elősegítik az alváshoz oly nélkülözhetetlen relaxációt. De a régiek a vérnyomás csökkentésére is alkalmazzák, tudományos kutatások azonban ezt a megállapítást még nem támasztották alá.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük