fbpx

Zöld tea és a kávé az alacsonyabb halálozási kockázatért

Sokan szeretnek kávézni. Azok, akik a kávé helyett valamilyen más italt választanak, általában a zöld tea mellett döntenek. Akármelyik italt is választjuk, mindenképpen jól döntünk – legalábbis a kutatások szerint.

A legutóbbi vizsgálati eredmények ugyanis arra világítanak rá, hogy mind a kávé, mind a zöld tea rendszeres fogyasztása csökkentheti a halálozási kockázatokat. A tudósok úgy vélik, hogy a kávéfogyasztás még akkor is hasznos lehet, ha valaki stroke-on esett át.

Meglátásuk szerint mind az egészséges emberek, mind a stroke túlélői körében nem lenne szabad megvonni a kávét, a zöld teát pedig különösen nem, mivel mind az egészséges emberek, mind a stroke túlélői körében jelentősen csökkenti az újabb stroke vagy szívroham kialakulását.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Igazából még ma sem teljesen világos, hogy miért is olyan jótékony az egészségre, ha rendszeresen kávézunk és zöld teát iszunk, de annyi bizonyos, hogy mindkét ital magas polifenol-tartalommal bír, amely köztudottan pozitívan hat az általános egészségre, így az erek és a szív működésére is.

Természetesen önmagában sem a kávé, sem pedig a zöld tea nem fog bennünket megvédeni a komoly és súlyos betegségektől. Lényeges, hogy aktív életet éljünk, sok zöldséget, gyümölcsöt, rostban gazdag ételt fogyasszunk, csökkentsük a bevitt kalóriafogyasztást és táplálkozzunk egészségesen. A rost kulcsfontosságú szerepet tölt be a betegségek, különösen a stroke és a szívbetegségek megelőzésében.

A fekete kávé és a zöld tea akkor lesz számunkra hasznos, ha nem cukorral és tejjel, hanem anélkül fogyasztjuk, ugyanis a túlzott mennyiségű cukorfogyasztás is oka lehet a szívproblémák kialakulásának.

Nagyon fontos, hogy kordában tartsuk a koleszterinszintünket, a vérnyomásunkat, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ne legyünk cukorbetegek, mivel ezek a tényezők jelentősen megnövelik a szívproblémák kialakulásának kockázatát.

A zöld tea és a kávé mindképpen nagyon hasznos a szervezetünk számára, hiszen mindkettő antioxidánsokban bővelkedik, melyeknek köztudottan kiemelkedő szerepük van a szívbetegségek megelőzésében.

1 hozzászólás

  1. Fekete Erzsi

    Arra lennék kíváncsi,hogy a vegyi anyagokkal -valószínű a tartósítás miatt-“beszórt” kávéfajtákkal ugyanilyen hatást lehet elérni?Vagy,az erősebben pörkölt kávéfajtákkal szintén? Üdvözlettel!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük