fbpx

Immunrendszer támogatása egyszerű módszerekkel

Egy konyhában anya kislányával és kisfiával zöldségeket tisztítanak, paradicsomokat, uborkákat, vörös káposztát, paprikát, sárgarépát, hagymát, salátát.

Az immunrendszer egészségének támogatása mindenki számára nagyon fontos és lényegi feladat. Sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy az immunrendszerünk megerősödjön. Cikkünkben most olyan táplálékokra, kiegészítőkre térünk ki, amelyek nagy segítséget jelenthetnek.

Amennyiben azt szeretnénk, hogy az immunrendszerünk egészséges maradjon és kiegyensúlyozottan működjön, segítsük azzal, hogy eleget alszunk, kipihenjük magunkat, minél kevesebbet stresszelünk, sokat mozgunk és egészségesen táplálkozunk.

Az alvással kapcsolatban bebizonyosodott, hogy fokozza az immunrendszer védelmét. Legalább napi 7-8 óra alvásra van ahhoz szükségünk, hogy az immunrendszerünk egészséges maradjon. Az esti rutin kialakítása sokat segíthet a nyugodt, mély és pihentető alvásban, illetve az is hasznunkra válik, ha korlátozzuk az alkohol- és a koffeinbevitelt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kiegyensúlyozott étrend is elengedhetetlen az immunrendszerünk támogatásához. Ennek érdekében fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, sovány fehérjét és az úgynevezett jó zsírokat. Vannak olyan táplálékok, amelyek olyan tápanyagokban bővelkednek, amelyek nagyon hatékonyak az immunitásunk megőrzésében. Ilyen például a gomba, amely gazdag forrása a D-vitaminnak. Ez egy kulcsfontosságú tápanyag, hiszen támogatja az immunrendszer normális működését.

Fogyasszunk minél több flavonoidban gazdag táplálékot, amelyek szintén nagyon hatékonyak az immunrendszer támogatásában. A flavonoidok olyan növényi molekulák, amelyek biztosítani tudják az immunrendszer egészségét. Ilyen flavonoid például a kvercetin, amely nagy mennyiségben megtalálható a paradicsomban, a vöröshagymában, a káposztában, a bogyós gyümölcsökben, az almában vagy éppen a brokkoliban. A kvercetin antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik, így támogatja az immunrendszerünket.

Számos vitamin és ásványi anyag is segítheti az immunrendszer egészségének megőrzésében, leginkább a C- és a D-vitamin, valamint a cink és a szelén. A D-vitamint szokták napfényvitaminnak is nevezni, amely számos létfontosságú funkcióhoz elengedhetetlen a szervezetben. A C-vitamin a fertőzésektől óvhat meg bennünket, így támogatva a védelmi rendszerünk működését.

A cink fontos szerepet játszik a fejlődésben és a növekedésben, illetve a neurológiai funkciókban. Ezen kívül az immunitás fokozásában is részt vesz, illetve abban is, hogy az immunrendszer hatékonyan reagáljon a gyulladásra és a különféle fertőzésekre.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük