fbpx

Galagonya és szív, a legjobb barátok

Egy kertben galagonyafán sok galagonya.

Amikor a szív nem tud oxigénben gazdag vért szállítani a szervezetben az egyes szerveinkhez, akkor szívelégtelenség is kialakulhat. Ez egy krónikus és progresszív betegség, azonban van egy gyógynövény, amely nagyokat segíthet ebben a helyzetben és más szívproblémák megelőzésében. Ez a gyógynövény nem más, mint a galagonya.

A galagonya egy csodálatos gyógynövény, amely nemcsak a szívbetegség tüneteit csökkenti, de akár szívelégtelenség létrejöttét is megakadályozhatja. Szedhetjük együtt a szívgyógyszerekkel, viszont elhagyni a szívgyógyszert semmiképpen sem szabad.

Ha valaki nagyon erős gyógyszereket szed és mellette bármilyen gyógynövényt szeretne kipróbálni, előzetesen mindig egyeztessen a szakorvossal. Ugyanis csak az orvos határozhatja meg, hogy a gyógyszeradag mellett, mikor és mennyit lehet fogyasztani például ebből a gyógynövényből.

Kutatások igazolják, hogy a galagonya csökkentheti a szívbetegség néhány tünetét, akár a fáradtságot, a légszomjat vagy a heves szívdobogásérzést.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A galagonya gazdag forrásai az antioxidáns flavonoidoknak és polifenoloknak. Ezek a gyulladáscsökkentő növényi vegyületek semlegesítik a káros hatású szabad gyököket a szervezetben, illetve mérsékelik a krónikus gyulladást, ami a szívbetegség kialakulását is okozhatja.

A galagonya nemcsak a szívbetegségek és az érelmeszesedés ellen lép fel hatékonyan, hanem a koleszterinprofilt is javíthatja.

A gyógynövény és a belőle készült kivonat pozitívan hat a koszorúérre és a perifériás erekre, amelynek köszönhetően jelentősen csökkenhet a magas vérnyomás. A galagonya ezen kívül a máj triglicerid szintjét is mérsékelheti, de emellett gyomorvédő hatása is ismeretes, ugyanis minimalizálja a gyomorfekély kialakulásának esélyét.

A galagonya leveléből és bogyójából is lehet teát készíteni, de akár mi magunk is készíthetünk galagonyalekvárt, amely szintén nagyon egészséges lehet a szív számára.

A galagonya önmagában nem segít a szívelégtelenség megszüntetésében, hanem jelentősen javítja a tüneteket és ez által az életminőséget. Az élettartamot is meghosszabbíthatja, de természetesen más életmódbeli tanácsokat is be kell tartania annak, aki ebben a betegségben szenved.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.