fbpx

Utcai viseletnek nem jó a papucs

Flip-flop papucsban sétál egy nő az utcán.

Nyáron természetes, hogy nem szeretünk cipőt hordani. A strandon és otthon lehet papucsot viselni, de az utcán nem javasolják a szakértők. Lássuk is, hogy miért nem.

A papucs nem tartja jól a lábat. A bokának szüksége van némi védelemre. A papucsban könnyen kifordulhat a boka. Idősebbeknek még otthon is ajánlatos inkább valami kényelmes mamuszt vagy másfajta benti cipőt hordani a balesetek elkerülése érdekében, hiszen még otthon egy felkunkorodó szőnyegben is könnyedén el lehet csúszni.

A papucs gyulladást is okozhat a lábban, hiszen az inak, a szövetek és a csontok nem élveznek akkora védelmet, mint egy biztonságot nyújtó cipőben. A gyulladás pedig kellemetlen fájdalmak okozója lehet, ami sok esetben csak fizioterápiával vagy gyulladáscsökkentő gyógyszerek fogyasztásával szűnik meg.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A papucsban való rohangálásában a talp is megfájdulhat, sőt kellemetlen csontkinövések is keletkezhetnek. Ezek fájdalmát pedig leginkább akkor érzi az adott személy, amikor ősszel cipőt húz a lábára.

A papucs más szempontból sem nyújt kellő védelmet a láb számára. Mivel a lábujjak és szinte az egész láb fedetlenül van, így könnyen érhetnek bennünket kisebb-nagyobb balesetek. A lábat megvághatja egy földön heverő üvegszilánk, más éles tárgy is áthatolhat a könnyű anyagból készült papucson, és még napestig lehetne sorolni a veszélyeket.

Még a papucs is okozhat tyúkszemet – állítják ezt a hozzáértők. A papucs is szoríthatja a lábat, és minden kisebb-nagyon dörzsölés miatt keletkezhet tyúkszem a lábujjakon. Ami esztétikailag sem nyújt szép látványt, de rettenetesen fájhat is, ráadásul nagyon nehéz tőle megszabadulni.

Kutatások igazolják, hogy a papucs viselése megnöveli az autóbalesetek számát is. A papucsban könnyen megizzadhat a láb, és így nem olyan biztonságos fékezni vagy éppen gázt adni. Ráadásul a papucs pántja be is akadhat a pedálokba, ami szintén megnöveli a balesetek kialakulásának az esélyét.

A papucs a fertőzésveszély kialakulását is jelentősen megnöveli. Hiszen a láb szabadon van és már egy kisebb sérülés is elegendő a lábnak, hogy a kórokozók fertőzést okozzanak ezen a végtagon.

  1. Tudomásom szerint a bokasüllyedés, majd felfelé haladva a térd, csípő és gerincfájdalom is kiindulhat a papucs viselésétől.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük