fbpx

A vérnyomás természetes szabályozása

Sok lehetőség van arra, hogy a magas vérnyomást természetes módon normalizáljuk. Ide tartozik a táplálkozás célirányos megváltoztatása, a rendszeres mozgás és a megfelelő relaxációs gyakorlatok. Ezenkívül vannak olyan tápanyagok is, amelyek alkalmasak arra, hogy természetes módon szabályozzák a vérnyomást.

1. Magnézium

Egy nagyon fontos ásványi anyag a vérnyomás szabályozásában a magnézium. Sok tanulmány mutat rá arra, hogy a magnézium szedése mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomást képes szabályozni. Ha a magnéziumot monokészítményként szedjük, a bevétele csak átmenetileg és terápiás felügyelet mellett történjen. Másképp néz ki a dolog egy táplálékkiegészítőnél, amely a szervezetbe olyan organikus magnéziumot juttat, amely természetes kötésben van más ásványokkal és nyomelemekkel. Ez a magnézium a természet minden tárolt információját tartalmazza, ezért a szervezet felismeri, és ennek megfelelően jól hasznosítja azt.

2. C-vitamin

A C-vitamin egy fontos antioxidáns, és a szervezet majdnem minden biokémiai reakciójában részt vesz. Magas vérnyomás esetén feltételezhető, hogy a C-vitamin fokozza a nitrogén-oxid termelődését. A nitrogén-oxid a véredények tágításához szükséges, és ez a tágítás csökkenti aztán a vérnyomást.

3. Koenzim Q10

A koenzim Q10 ugyancsak hatásosnak bizonyult magas vérnyomásnál. A koenzim Q10 egy zsírban oldódó anyag, és ezért olyan élelmiszerekkel kell bevenni, amelyek némi zsiradékot tartalmaznak.

4. Olajak

A jó minőségű olajaknak, amelyek nagy arányban tartalmaznak omega-3 zsírsavakat, szintén bizonyítottan vérnyomáscsökkentő hatásuk van. Az omega-3 zsírsavak abban a helyzetben vannak, hogy javítják az artériák rugalmasságát úgy, hogy azok a magas vérnyomásnak jobban ellen tudjanak állni. Különösen ajánlott a biogazdálkodásból származó lenmagolaj, valamint további egészséges olajak. Óvatosak legyünk a halolajakkal, mivel ezek nagyon erősen terheltek lehetnek toxinokkal.

5. Fokhagyma

A fokhagyma a vérnyomás kiegyenlítésével kapcsolatos pozitív hatásáról ismert – mind a szisztolés, mind a diasztolés területen.

Fontos: Ha a szervezetünket a fent említett intézkedésekkel támogatjuk, a vérnyomást gyakrabban ellenőrizzük, így adott esetben – az orvossal való konzultáció után – a gyógyszerek csökkentése, vagy legjobb esetben leállítása is megtörténhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük