fbpx

A kutya és az emberi boldogság

Fiatal lány az otthonában a kutyájával játszik.

A háziállatok nagyon jó hatással vannak az emberek hangulatára. A kutatások azt is bizonyítják, hogy az egészségük is sokat javul azoknak, akiknek egy háziállatról, pontosabban egy kutyáról kell gondoskodniuk. Miért egészségesebbek azok az emberek, akik kutyát tartanak, akiknek a mindennapjait egy hűséges négylábú teszi izgalmasabbá? A cikkben megadjuk a válaszokat.

A kutyatulajdonosok arról számolnak be, hogy a kutyájuk nagyon sok örömet okoz számukra, és annyira jó érzés egy ilyen hűséges állattal foglalkozni, gondoskodni róla, hogy valójában el is felejtik, hogy bármilyen betegségük lenne, mert hiszen a négylábú szinte minden gondot elfeledtet velük.

Azok, akik kutyát tartanak, sokkal egészségesebb és aktívabb életmódot folytatnak, mint azok a személyek, akiknek nincs kutyájuk. Természetesen kivételek ebben az esetben is vannak, de az igaz lehet, hogy a kutyatulajdonosok sokat viszik sétálni a kutyájukat, és ez őket is mozgásra, sétára, gyaloglásra ösztönzi. A napi rendszerességgel végzett séta, gyaloglás is egy mozgásforma, és nagyon jót tesz az egészségnek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A magányosan élő emberek gyakran számolnak be szomorúságról, sőt akár még depressziósak is lehetnek. Az állandó szomorúság miatt több stresszhormon szabadulhat fel a szervezetükben, ami idővel betegség kialakulásához vezethet. Azonban a kutyával élő emberek szinte soha nem szomorúak, hiszen felvidítja őket a velük élő négylábú, aki sok-sok örömet okozhat a gazdinak, mindez pedig hozzájárul a jó hangulathoz és az egészség megőrzéséhez is.

A kutyák segítik a szociális kapcsolatok megerősítését, ami szintén pozitívan hat az egészségre. A kutyás emberek ugyanis gyakran összetalálkoznak a parkban, vagy együtt járnak kutyakiképző iskolába, illetve kiállításra vagy más programokra. Ezek az események pedig elősegítik a szociális kapcsolatok létrejöttét és megerősítését.

Ahogy nekünk fontos a kutyánk egészsége, úgy nagyobb odafigyelésre ösztökél bennünket, vagyis mi is elkezdünk egészségesebben táplálkozni. A kutyák mozgásra ösztönöznek bennünket, ez pedig az egyik kulcstényezője az egészséges életnek.

A kutyák voltaképpen nemcsak a társunk, hanem ösztönző erő is számunkra, hiszen minden gazdinak az a vágya, hogy minél több ideig lehessen a szeretett négylábújával, és ennek érdekében olyan lépéseket is megtesznek, amelyek  az egészség megőrzését szolgálják.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.