Emberi agyat érő különféle impulzusok.

A tudósok azt találták, hogy a ’70-es évek óta az emberek kevésbé intelligensek. Vagyis az IQ-tesztek pontszámai generációként 7 pontot estek. Egy norvég kutatás szerint a II. világháború óta minden negyedik évtizedben az IQ-pontszámok 2,5-3,3 ponttal csökkentek. Ezek a megállapítások éles ellentétben állnak a huszadik század első felében végzett eredményekkel, ami kimondja, hogy az IQ-pontszámok nemhogy csökkennének, hanem folyamatosan emelkednek.

A Harvard Egyetem kutatói is a csökkenés mellett teszik le a voksukat. Szerintük a folyamatos intelligenciahányados csökkenésének nem más az oka, mint a vízben megtalálható fluorid. De a század második felében bevezetett peszticidek és környezeti toxinok lerakódása is csökkenti az emberi agyi funkciókat. A kutatók a fluoriddal kapcsolatban megjegyezték, hogy azokon a területeken élő gyerekek értek el leginkább alacsony pontszámot az IQ-teszteken, ahol a vizet fluoriddal kezelték. Ez a megállapítás nem volt érvényes azokon a területeken, ahol a vizet nem szennyezték fluoriddal. A fluorid neurotoxicitást okoz. A fluorid hatással van az agy fejlődésére és károsítja az agy egészségi állapotát azáltal, hogy csökkenti az acetilkolin receptorokat és elősegíti a béta-amiloid plakk képződését, ami az Alzheimer-kór kialakulását segíti elő.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kutatók úgy vélik, hogy azokon a területeken, ahol magas a prenatális peszticid expozíció, ott a gyerekek átlagosan hét ponttal kevesebbet érnek el a standardizált intelligenciateszteken.

Az ólomnak való kitettség növeli a tanulási nehézségek kockázatát. Az ilyen területeken élő gyermekek alacsonyabb IQ-pontszámot érnek el a teszteken, és a tanulási gondok mellett megjelennek náluk a viselkedési problémák, hiperaktívak, figyelemzavarosok lesznek, és még az agresszió is megjelenhet náluk.

A szervezetben felgyülemlő higany is veszélyes az emberi egészségre. Veszélyezteti az agy egészségi állapotát azáltal, hogy elpusztítja a neuronokat, vagyis az agyi idegsejteket és csökkenti a létfontosságú neurotranszmitterek, az agy kémiai hírnökeinek a termelését. A higany például megtalálható a peszticidekben. A rossz kognitív funkció és az IQ-csökkenés mellett a higanyexpozíció fejfájást, hallucinációt, szédülést, szorongást és depressziót is okozhat.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*