fbpx

A bárány egészséges?

Grillezett bárányborda friss zöldségekkel, salátával tálalva.

Azok, akik nem szoktak húst enni és az állatokra nem húsként tekintenek, ne olvassák el ezt a cikket. A bárányhúsról mindenféle információ kering. A legújabb kutatások arról számoltak be, hogy egy nagyon egészséges húsfajtáról van szó. A bárány nagyon gazdag fehérjében és egészséges tápanyagokban, mint vas, cink, szelén és B12-vitamin.

Mivel a bárány vörös húsnak számít, így rengeteg vasat tartalmaz. A vas azért lényeges szervezetünk számára, hogy megelőzze a vashiányt és a vérszegénységet. A vegetáriánus személyek nem esznek vasban gazdag húsféléket, esetükben a vasnak a húsmentes étrendből történő biohasznosulása mindössze csak 5 százalék.

Az emberek jelentős hányada hiányt szenved B12-vitaminból. A bárány rendkívül gazdag ebben a vitaminban. A bárányhús egyéb hasznos B-vitaminokat is tartalmaz. Például B2-, B3-, B5 és B6- vitamint. Ezek a vitaminok segítik az idegrendszer megfelelő működését, a B12-vitamin pedig elősegíti, hogy az idegsejtek megfelelő, egészséges állapotban maradjanak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A bárányban még egy ásványi anyag megtalálható,ez pedig nem más, mint a cink. A cinknek többek között immunrendszer-erősítő szerepe van. Ez a tápanyag a szervezet minden egyes sejtjében megtalálható, és feltétlenül szükséges az immunrendszer optimális működéséhez, illetve az immunrendszer egészségének fenntartásához. Ez a tápanyag elengedhetetlen a sebgyógyuláshoz, a DNS- és a fehérjeszintézishez, valamint a gyermekek fejlődéséhez.

Amennyiben valaki cinkhiányban szenved, úgy az immunrendszere nem fog megfelelően működni, és így sokféle betegség áldozatául eshet. Ilyen lehet az influenza, a tüdőgyulladás, vagy éppen a pajzsmirigy-rendellenesség. A cink a megfelelő szaglást és ízérzékelést is biztosítani tudja.

A bárány létfontosságú fehérjét tartalmaz. A fehérjefogyasztás mindenki számára rendkívül fontos. Legfőképpen az aktív életmódot élőknek kell odafigyelni a rendszeres fehérjefogyasztásra. A fehérje annyit tesz a szervezet számára, hogy lassan égő, fenntartható üzemanyagot biztosít. Segít a szervezetnek az izomtömeg építésben, az izmok „javításában” és karbantartásában.

A bárányhús mint állati fehérjeforrás teljes fehérjének tekinthető, mivel minden esszenciális aminosavat tartalmaz.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük