fbpx

A kefirben lévő enzim segíthet a laktóz lebontásában

A kefir az egyik legegészségesebb táplálék a világon. Amellett, hogy számtalan egészségügyi előnye létezik, még finom is.

Valójában egy erjesztett ital, amelyet hagyományosan tehéntej vagy kecsketej felhasználásával készítenek. A kefir alacsony zsírtartalommal rendelkezik. Nagyon gazdag forrása a kalciumnak, a foszfornak, a B12-vitaminnak, a riboflavinnak, a magnéziumnak és a D-vitaminnak.

Ez az egészséges tejtermék számos bioaktív vegyületet is tartalmaz, beleértve a szerves savakat és peptideket, amelyek hozzájárulnak egészségünk fenntartásához. A kefir egy hatékony probiotikum és mint ilyen, számos módon befolyásolja az egészséget, elősegítve az emésztést, a súlykezelést és a mentális egészséget.

A kefir legalább 61-féle mikroorganizmust tartalmaz, ami sokkal hatékonyabb probiotikum-forrást jelent, mint sok más fermentált tejtermék. A kefir erős antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik. Tanulmányok igazolják, hogy a probiotikumok gátolhatják különböző káros baktériumok, köztük a Salmonella, a Helicobacter pylori és az E. coli növekedését.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az oszteoporózist a csontszövet romlása, pusztulása jellemzi, és a nyugati országokban ez a betegség jelentős problémát okoz. A csontriktulás különösen gyakori az idősebb nők körében, ami azért veszélyes, mert drasztikusan növeli a csonttörések kockázatát. A megfelelő kalciumbevitel biztosítása az egyik leghatékonyabb módszer a csontok egészségének javítására és a csontritkulás progressziójának lassítására. A kefir nemcsak a kalcium jó forrása, de K2-vitamint is tartalmaz, amely központi szerepet játszik a kalcium-anyagcserében. Kutatások igazolják, hogy a K2-kiegészítés akár 81 százalékkal csökkenti a törések kockázatát.

A rákos betegségek a világon az egyik vezető haláloknak tekinthetők. Tudósok úgy vélik, hogy a fermentált kefirben lévő probiotikumok csökkentik a tumor növekedését, mégpedig az immunrendszer stimulálásával.

A kefirben lévő probiotikumok segíthetnek helyreállítani a bélben a baktériumok egyensúlyát. Számos bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy a pre- és a probiotikumok számos emésztési problémával sikeresen birkóznak meg. Ilyen emésztési gond az irritábilisbél-szindróma vagy a Helicobacter pylori által okozott fekélyek. Emellett a kefir fogyasztása a hasmenéssel is eredményesen veszi fel a harcot.

Az erjesztett tejtermékek, köztük a kefir, sokkal kevesebb laktózt tartalmaz, mint például a tej. Ezen kívül olyan enzimeket is tartalmaz, amelyek segíthetik, a laktóz további lebontását.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük