fbpx

A kommunikáció 3 legfontosabb előnye

Egy pultnál három fiatal lány vidáman beszélget, kezükben sárga poharakat tartanak.

A kommunikációnak, a beszélgetésnek fontos és kiemelt szerepe van az emberek közötti kapcsolat kialakításában és fenntartásában, de a lelkünkre, sőt még az egészségünkre is pozitívan hat. A beszélgetések közelebb hozzák egymáshoz az embereket, a barátokat, a családtagokat és a házaspárokat. Milyen hatásai vannak még a kommunikációnak? A cikkben erre adjuk meg a válaszokat.

A hosszabb, nagyobb lélegzetvételű beszélgetések, de rövidebb csevegések is olyan kapukat nyithatnak meg az emberek lelkében, melyekről nem is gondoltuk volna, hogy egyáltalán léteznek.

Akárkivel is beszélgetünk, legyen szó a barátainkról, a családunk tagjairól, a szerelmünkről, mély érzelmeket kelthetnek életre, és az érzelmi stabilitás megteremtésében is aktívan részt vehetnek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az ember társas lény, ezért nagy szüksége van a szociális kapcsolatokra. Ezeknek a társadalmi kapcsolatoknak a kialakításához járulnak hozzá a beszélgetések, melyek boldogsággal tölthetnek el bennünket.

A rendszeres beszélgetések nem csupán a testi, hanem a lelki egészségünket is szolgálják. Mennyire igaz ez a párkapcsolatra, hiszen olyan jó érzés, amikor a párunkkal nemcsak együtt élünk, de minden apró-cseprő dolgot meg tudunk beszélni.

Az emberi kapcsolatok általában egy rövidebb beszélgetéssel indulnak. Gondoljunk csak arra, amikor két ember megismerkedik egymással. A beszélgetés segíthet megtalálni az igaz szerelmet, de üzleti kapcsolataink kibővítésében, kiszélesítésében is nagy szerepe van.

A beszélgetéseknek fontos szerepük van abban is, hogy új emberekkel ismerkedjünk meg, ezáltal új lehetőségek táruljanak fel előttünk. A kommunikáció olyan előnyökkel jár, melyeket csakis mi, emberek tapasztalhatunk meg.

Tételezzük fel, hogy éppen munkát keresünk. A boltban el is mondjuk ezt a kedvenc eladónknak, mert hosszú évek óta ugyanabba a boltba járunk. Elpanaszoljuk neki, hogy mennyire szeretnénk dolgozni, mennyire el vagyunk keseredve, mert sok helyre beadtuk az önéletrajzunkat, mégsem kapunk soha választ. Lehet, hogy az eladó ismer valakit, aki alkalmazni tudja Önt, és így hamar munkába is állhat.

A kommunikációnak tehát nagy ereje van, használjuk ki ha csak tehetjük. Akár az egészségünk is múlhat rajta, hogy kibeszéljük magunkból a problémáinkat, kiadjuk az érzelmeinket, ami sok betegségtől óvhat meg bennünket.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük