fbpx

Koncentráció javítása természetesen

Egy imitált rózsaszínű agy imitált súlyzókat emelget.

Sok betegség és egészségügyi probléma következménye lehet az úgynevezett agyi köd és az ezzel együtt járó koncentráció romlása. Ilyen betegség lehet az IBS, a krónikus fáradtság, a vérszegénység, a hormonális változások, a Parkinson-kór vagy az Alzheimer-kór.

A tünetek is széles skálán mozognak. Azoknál, akik agyi ködöt tapasztalnak, gyakran jelentkezik valamilyen mentális betegség, de kialakulhat csökkent memória, dekoncentráltság, illetve szorongás és depresszió is.

Akik gyakran éreznek fáradtságot és ez már zavarja a mindennapi tevékenységeiket, lehet, hogy nagy hasznát vennék az időszakos böjtnek. Ugyanis előfordulhat, hogy túl sok „méreganyag” halmozódott fel a szervezetükben. A böjt segíthet, hogy ezek az anyagok eltávozzanak a szervezetből.

A napi aktivitás, a rendszeres testmozgás is nagyon sokat segíthet az agyi köd felszámolásában. Az ülő életmódnak rendkívül sok a veszélye. Többek között elgyengülnek az izmok, de bélproblémák is jelentkezhetnek, illetve az inaktív életmód a memóriára is károsan hat. A testmozgás nemcsak a fizikai egészségnek tesz jót, hanem a lelkünknek is, sőt az agy egészségét is támogatja.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Sokan nem hiszik el, de a napi 7-8 óra alvás rendkívül fontos a testünk, a kiegyensúlyozott lélek, illetve az egészséges agy fenntartása szempontjából. Azonban nem mindegy, hogy nyugodtan alszunk-e, esetleg van-e alvási apnoénk vagy sem. Ez azért is fontos, mivel az alvási apnoé is oka lehet az agyi köd megjelenésének, illetve hatására sok más betegség is kialakulhat.

A koncentráció hiányában az agyi köd kialakulásában az is szerepet játszik, ha nem tartózkodunk eleget a napon, mivel így a szervezetünk nem jut elegendő D-vitaminhoz. Többek között emiatt is pótolnunk kell ezt a vitamint a téli hónapokban.

Néhány gyógynövény is sokat segíthet, hogy jobban tudjunk fókuszálni. Az édesgyökér például nagyon hasznos lehet a menopauza szakaszába kerülő hölgyeknek, hiszen kiegyensúlyozza a hormonokat. Ez azért is fontos, mert a felborult hormonrendszer is oka lehet az agyi köd kialakulásának.

Érdemes kipróbálni az ashwagandhát is, hiszen ez a gyógynövény fokozza az állóképességet, növeli az energiaszintet, ennek köszönhetően pedig javulhat az életminőségünk.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.