fbpx

Mit tehetünk, ha vesekövünk van?

Egy szürke asztalon gránátalmamagok egy tálon, mellette üvegpohárban gránátalmalé.

A vesekő sok kellemetlenséget és fájdalmat okozhat. Előfordul, hogy csak műtéttel távolíthatók el, de amikor még kisebbek, akár házi, természetes módszerek is segíthetnek az eltávolításukban.

A vesekövek kialakulásában sok tényező játszhat szerepet. A legtöbb esetben a dehidratáció a kiváltó ok, hiszen ha nem fogyasztunk elegendő vizet, megjelennek a kristályszerű vesekövek, amelyek kalcium-oxalátot is tartalmaznak.

Amennyiben elegendő folyadékot fogyasztunk, úgy a vese munkáját is támogatjuk. Víz hatására sokkal könnyebben kiürülnek a méreganyagok a szervezetből, jobb lesz az emésztés, és az elfogyasztott tápanyagok is sokkal hatékonyabban szívódnak fel. Ha valakinél vesekő alakult ki, de elkezd rendszeresen vizet fogyasztani, akár ilyen természetes módon is távozhatnak a szervezetéből ezek a kisebb-nagyobb vesekövek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása nagyon egészséges. Amennyiben vesekövünk van, úgy a gránátalma fogyasztása javasolt, hiszen a gyümölcsmagok és maga a gyümölcs leve is nagyon hasznos, mindkettő segít ugyanis a vesekövek szervezetből történő kiürítésében.

A gránátalma tele van létfontosságú tápanyagokkal. A vesekő szempontjából az egyik legfontosabb tápanyag a kálium, mely megakadályozza a kristályszerű képződmények, azaz a vesekövek kialakulását. Tisztító hatása is kiemelkedő, hiszen segít a méreganyagok gyors kiürítésében, ezzel is kevesebb terhet ró a vesére.

Egy természetes ital is segíthet a vesekövek eltávolításában, mégpedig az olívaolaj és a citromlé keveréke. Az olívaolajat meg kell melegíteni és egy kevés citromlevet hozzáadni. Várjuk meg amíg az elegy lehűl, majd fogyaszthatjuk. Az olívaolaj segít a vesekövek gyors kiürítésében, míg a citromlé a kövek „feltörésében” játszik szerepet. A citromban lévő sav szinte felaprítja azokat, hogy minél gyorsabban és gördülékenyebben tudjanak távozni a szervezetből.

A vesekövek lebontásában és a szervezetből történő kisöprésében az almaecet is nagyon sokat segíthet. Töltsön egy pohárba 2 dl meleg vizet, adjon hozzá 2 evőkanál almaecetet, és igya ezt az elegyet napi 2 alkalommal addig, amíg a vesekövek eltávoznak. Természetesen megelőzés céljából is ihatja ezt a folyadékot.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.