fbpx

Vegyük fel a harcot a betegségekkel szemben!

Egy fiatal lány egy asztalnál ülve mosolyog, miközben gyümölcsös müzlit kanalaz.

Nyáron jobb a kedvünk, hiszen többet süt a nap, sokáig van odakint világos, sokkal több időt töltünk a szabadban, míg a téli hónapokra ez nem mondható el. Ilyenkor gyakran leszünk szomorúak, sok időt töltünk a lakásban, s emiatt gyakrabban meg is betegszünk. Hiszen alig köszönt be a tél, egyre több ember van körülöttünk megfázva és lesz influenzás.

Pedig jelentősen csökkenthetjük a betegségek kialakulásának kockázatát, amennyiben teszünk is annak érdekében, hogy a kórokozóknak még csak esélye se legyen. A cikkben olyan tippeket olvashat, melyek együttesen nagyon hatékony védekezési stratégiának számíthatnak a kórokozókkal szemben.

A kézmosás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Nemcsak télen, mindig fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő higiéniára, hiszen a legtöbb kórokozó a kezünk által jut a szervezetünkbe. A kézmosásnak legalább fél percig kell tartania. Alaposan meg kell mosni a kezünket, nemcsak a tenyerünket, hanem a kézhátat és az ujjak közét is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Sokan csak nyáron fogyasztanak elegendő folyadékot, pedig köztudott, hogy minden évszakban fontos a folyadékpótlás. Még ha télen nem is annyira érzékeljük a dehidratációt, akkor is nagyon lényeges, hogy ügyeljünk a folyadékbevitelre. A baktériumok és a vírusok számára egy kiszáradt nyálkahártya ugyanis maga az édenkert, hiszen így tudnak kellőképpen elszaporodni és gyulladást, majd betegséget okozni.

Ihatunk vizet, de gyógyteákat is, sőt amikor csak tehetjük, főzzünk húslevest, hiszen a hús- és a csontleves szinte erőt ad a szervezetnek és fellendíti az immunrendszert, erre pedig szükségünk  van, hogy hatékonyan tudjon védekezni a fertőzésekkel és a betegségekkel szemben.

Fogyasszunk úgynevezett melegítő gyógynövényeket, illetve készítsünk ezekből teákat. Melyek ezek? A fahéj, a gyömbér, az édesgyökér, a ginszeng, illetve a bojtorján.

A tél végén fokozottan ügyelnünk kell a tápanyagbevitelre, azaz fogyasszunk vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket. Ha ez kevésnek bizonyul, akkor mindenképpen javasolt a kiegészítők fogyasztása. A legjobb az, ha az életkorunknak megfelelő multivitamin-készítmény mellett döntünk, hiszen az évek múlásával más-más összetevőjű kiegészítőre lehet szükségünk.

A vitaminok mellett fogyasszunk kúraszerűen probiotikumot is, hiszen ez rendbe teszi a bélrendszert, és ha ez jól működik, akkor az immunrendszerünkkel sem lesznek gondok.

Vannak olyan gyógynövények, melyek kifejezetten az immunrendszert támogatják, például a fokhagyma, a bíbor kasvirág, a gyömbér, a csalán vagy a bodza, bátran fogyasszuk ezeket.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.