fbpx

A gondolkodás javítása egyszerűen

Tengerparti homokban szalmakalapban könyvet olvas egy nő.

Az agynak nagyon fontos szerepe van az emberi szervezet működésében. Nevezhetjük központi vezérlőegységnek is, hiszen az agyunk irányító szerepet tölt be. Segítségével tudunk mozogni, járni, látni, érezni, szagolni és a sor végtelen. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk az agyunk egészségére. Annak sincs akadálya, hogy idősebb korunkban fiatalosak maradjuk. Ehhez nincs is másra szükség, mint az agyunkat edzeni és karbantartani. Nagyon sok múlik azon, hogy milyen a hozzáállásunk az egészségünkhöz. Hiszen mi magunk tehetünk a legtöbbet annak érdekében, hogy sokáig eékerüljenek minket a betegségek.

Ahhoz, hogy agyunk sokáig jól működjön, nagyon fontos az aktív és rendszeres mozgás. Az aktív testmozgás az agyat is aktiválja és nagyon jól karbantartja. A rendszeres testmozgás megnöveli a vér áramlását az egész testben, így az agyban is. A vérerek szűkülése okozhat agyi katasztrófát és agyi megbetegedéseket, de aki rendszeresen mozog, biztos lehet benne, hogy az agyi vérellátása is fokozódik, ami ép elmét és jó szellemi képességeket képes biztosítani. Az aerob testmozgás például a hosszú távú memóriát támogatja meg és a jobb gondolkodást segíti elő.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A testmozgás nemcsak a lábak és a kezek aktív mozgatását foglalja magába, hanem az agyi tevékenységeket is, azaz az agyunkat is edzeni szükséges ahhoz, hogy karbantartsuk. Az agy gyakori stimulálása elősegíti a gondolkodási képességek javulását, vagyis sokkal jobb lesz a memóriánk és jobban fogunk teljesíteni is. Az agy számára az egyik legjobb edzésmódszer az olvasás, hiszen ezzel nemcsak a szókincsünk fejlődik, hanem a vizualizációs képességünk is sokkal jobbá válik.

A szervezettség nagyon fontos, mert még ez is hatással van az agy működésére. Agyunk vágyik a rendre, hiszen a szervezetlenség az agy működését is kaotikussá teheti. Ha az agy nincs túlterhelve, akkor az információkat is könnyedebben elő tudja hívni, mint abban az esetben, ha káosz uralkodik körülötte.

Az alvás az egyik leghatékonyabb eszköz az agy állapotának javításában. Ahhoz, hogy az agyunk optimálisan működjön naponta legalább 7-9 órányi alvásra van szüksége. A nevetés is jó gyógyszer lehet, ha az agy teljesítésének javításáról van szó. A nevetés nemcsak jó hatással van az agyra, de még a gyógyulását is elősegíti.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.