fbpx

A nők, az egészség és a vitaminok

Egy asztalon omega-3 zsírsavat tartalmazó élelmiszerek, lazac, brokkoli, dió, mandula, avokádó, tojások, lenmag és bab tálakban, rák, lencse, tökmag, spenótlevél, halolajkapszulák.

Szerencsére ma már nem kell noszogatni az embereket, hogy törődjenek az egészségükkel, hiszen egyre több emberben tudatosul, hogy bizony egészségesen jó élni. Hosszú távon csak akkor lehetünk boldogok, ha egészségesek vagyunk. Ehhez azonban sok mindenre szükségünk van, aktív életmódra, testmozgásra, hidratált állapotra, rendszeres szűrővizsgálatokra, optimista életszemléletre és természetesen egészséges táplálkozásra.

A cikkben néhány olyan értékes tápanyagot sorolunk fel, melyekre mindenképpen szükségünk van az optimális egészségi állapot megőrzése szempontjából.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Minden nőnek kiemelten szüksége van D-vitaminra, amely napfény hatására termelődik a szervezetünkben. Télen a hideg hónapokban azonban mindenképpen pótolnunk szükséges ezt a vitamint, hiszen a hiánya sok problémát okozhat. Ez a vitamin ugyanis hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, illetve támogatja az egészséges csontozatot és fogazatot.

A legutóbbi kutatások is azt támasztják alá, hogy D-vitaminra is szükség ahhoz, hogy a szív és az érrendszer egészségesen működjön. Amennyiben hiány lép fel ebből a vitaminból a szervezetben, különféle betegségek alakulhatnak ki, úgy mint stroke, szívelégtelenség és szívroham, de összefüggést mutattak ki a D-vitamin-hiány és a magas vérnyomás között is.

Manapság nagyon sokan szenvednek D-vitamin-hiányban, aminek sok oka lehet. Az egyik, hogy nem tartózkodunk eleget a szabad levegőn, így csak kevés napfény éri a bőrünket. Az is gond, ha valaki ugyan kimegy levegőzni, napozni, azonban naptejet használ, így nem tud elegendő D-vitamin termelődni a szervezetében. Természetesen muszáj óvatosnak lenni, hiszen ha nem védekezünk a káros hatású UV-sugarakkal szemben, akkor kitehetjük magunkat a bőrrák veszélyének.

A D-vitamin pótlása érdekében mindenképpen szükségünk van olyan D-vitamint tartalmazó táplálékok fogyasztására, mint például a gomba, de emellett ajánlott lehet kiegészítőket is fogyasztanunk.

A nőknek a halolaj rendszeres fogyasztására is szükségük lehet, hiszen sok omega-3 zsírsavat tartalmaz, amelynek kiemelkedő a gyulladáscsökkentő szerepe. Ez az olaj pozitívan hat a hangulatra, a memóriára, illetve csökkentheti a demencia és a depresszió kialakulásának kockázatát is.

A krónikus gyulladás megakadályozása fontos, hiszen olyan betegségek okozója lehet, mint a cukorbetegség, az ízületi gyulladás, a csontritkulás, vagy a szívbetegségek, illetve a rák vagy az Alzheimer-kór.

A harmadik kiegészítő, amelyre minden nőnek szüksége lehet nem más, mint a kurkuma. Egyik aktív vegyülete a kurkumin remek gyulladáscsökkentő, erre pedig nagy szükségünk van, mivel segíthet megállítani a krónikus gyulladást a szervezetünkben.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.