fbpx

A rák diagnosztizálása cukor segítségével

Daganatos sejtek a szervezetben.

Még ha nem is általánosan elterjedt ismeretanyag, egy ideje már sok alternatív rákterápiával foglalkozó orvos, természetgyógyász tudja, hogy a rákos sejtek legfőbb eledele a cukor. Sok esetben pusztán a táplálkozás drasztikus megváltoztatásával visszaszorítható lenne a daganat, gyógyulásnak indulna a szervezet.

Miért nem köztudott, hogy melyek a rák legfőbb ellenségei?

A rákos megbetegedések terjedése manapság olyan óriási méreteket ölt, hogy ebből kifolyólag a gyógyszercégek bevételének nagy része e betegség kezeléséhez előállított szerekből származik. Az is tudott tény, hogy a gyógyszercégek az orvosokon keresztül próbálják népszerűsíteni az újabbnál újabb pirulákat. Így sok orvos nem fordít kellő hangsúlyt a megelőzésre, a helyes táplálkozásra, ritkán kérdeznek meg minket – tisztelet a kivételnek – az életmódunkról, táplálkozási szokásainkról. A rendszer nem működik jól, és a profitéhség gyakran ragadja el a másik oldalt is – vagyis a vitaminok és táplálékkiegészítők világában is jelen vannak a csak a bevételre összpontosító, silány minőségű terméket gyártó és forgalmazó cégek. Ezért fontos, hogy tájékozódjunk, és nagy hangsúlyt fektessünk a megelőzésre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Cukor – semmilyen körülmények között

A mértéktelen cukorfogyasztás nemcsak a rák kialakulását segíti elő azáltal, hogy gyulladásokat okoz a szervezeten belül, hanem a már meglévő daganatot is táplálja. A rákos megbetegedések jó része visszafordítható lenne, ha durva kemoterápia helyett inkább megvonnánk a rákos sejtek legfőbb tápanyagát, a cukrot. Egy új diagnosztikai módszer – melyet a Londoni Egyetem kutatói dolgoztak ki – az MR-készülék segítségével képes a vizsgálat előtt bevitt cukor hatására a daganatot lokalizálni. A rákos sejtek azonnal elkezdik hasznosítani a cukrot, ami a terjedésükhöz szükséges, így a sejtburjánzás kimutatható a felvételeken.

Bár a módszer valóban hatékony diagnosztizálásra, azonban ékes bizonyítéka is egyben a rákos sejtek cukorigényének. Az eredményeken felbuzdulva a kutatók akár heti vagy napi rendszerességű ellenőrzést is lehetségesnek tartanak. De gondoljunk bele, ha a cukortól ennyire megindul a sejtburjánzás, akkor a – bár kis mennyiségű – naponta bevitt cukormennyiséggel épp a gyógyulás ellen tevékenykednénk. Ha tényleg gyógyulni szeretnénk a daganatos betegségből, akkor inkább éheztessük ki a rákos sejteket azáltal, hogy egy grammnyi cukrot sem viszünk a szervezetünkbe, ellenben rengeteg olyan növényt fogyasztunk, amelyek bizonyítottan meggátolják a daganat terjedését. Ilyen növény a cékla, a zeller, a brokkoli, továbbá a csírák és a kurkuma.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük