Egy hálószobában fiatal hölgy ül az ágyában, kezében tabletet tart, fájós szemét törölgeti.

Az éjszakai megfelelő alvás elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez, hiszen, ha nem pihenjük ki magunkat vagy nem alszunk eleget, akkor idővel számos egészségügyi problémával, krónikus betegséggel kell szembenéznünk.

A kevés alvás csökkent koncentrációs képességet eredményez, de romlik a memória, az emésztés, sőt a stroke és a szívkoszorúér-betegség rizikója is sokkal nagyobb lehet.

Az éjszakai alvás nagyon fontos, hogy a testünk regenerálódjon, de hozzájárul a megfelelő lelki, szellemi és érzelmi egészséghez is. Ha nem alszunk eleget, súlygyarapodással is számolnunk kell, de a kevés alvás oka lehet szív- és érrendszeri betegségeknek és még a cukorbetegség kialakulásában is szerepet játszhat.

Mi magunk is nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy az éjszakai alvásunk elegendő és pihentető legyen számunkra. Egy felnőttnek napi 7-8 óra alvásra van ahhoz szüksége, hogy másnap zavartalanul tudja elvégezni a teendőit és üde és friss legyen.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Milyen megoldások lehetnek az alvásproblémáinkra? Cikkünkben tippeket adunk arra vonatkozólag, hogyan érhetjük el, hogy éjjel jól és mélyen aludjunk.

Nem mindegy, hogy milyen matracon alszunk. Egy a testünkhöz nem illeszkedő vagy besüppedő matrac is oka lehet az álmatlanságunknak. Ha ezek rendben vannak, akkor még be lehet szerezni egy nyugtató hatású levendula párnát is, ami szintén megkönnyíti az alvást és pihentetővé varázsolja azt. Az ágyneműk közöl azok a legjobbak, melyek selyemből vagy pamutból készültek.

A hálószobának egy szentélynek kell lennie, ahol nincs helye sem elektronikai eszközöknek, sem pedig rendetlenségnek. A feng shui szerint, ha a hálószobában rendetlenség és káosz uralkodik, akkor ez megzavarja az energia megfelelő áramlását, ami negatívan hathat az éjszakai pihenésre is.

A tévé, a számítógép és a telefonok úgynevezett kék fényt bocsátanak ki, melyek megzavarják a szervezet cirkadiánritmusát és csökkentik a melatonin termelődését. Erre a hormonra viszont nagy szükségünk van, hogy nyugodtan és mélyen tudjunk aludni. Elalvás előtt hallgathatunk meditációs zenét vagy olvashatunk is, hiszen ezek elálmosítanak és így könnyebben tudunk majd elaludni, minta tévét néznénk vagy a telefonunk gombjait nyomkodnánk.

Ehhez a cikkhez 4 hozzászólás

  1. Elviselhetetllen fájdalmaim vannak Polineuropatiaban szenvedek Mindent kipróbáltam az orvosok nincsenek képben ! Nyugalmi állapotban ugy érzem mintha tüzes vasal egetnek a lábaim jelenleg aMilgammaval pr,obalkozom semmi sikerrel jha valaki tudd valami megoldást segítsen.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*