Fiatal hölgy a természeteben kibontott hosszú hajjal.

Ősszel és télen sokan tapasztalhatnak hajhullást. Az életmódunk, a stressz, a nem megfelelő táplálkozás, a száraz levegő, a hormonális változások mind okai lehetnek a hajhullásnak. Cikkünkben néhány olyan okot sorolunk fel, amelyek felelőssé tehetők a hajvesztésért.

A kozmetikai termékekben olyan anyagok is találhatók, amelyek hosszú távon károsítják a fejbőrt és a hajhagymákat. Gondoljunk csak bele, megmossuk samponnal a hajunkat, majd balzsamot kenünk rá, majd jönnek a hajformázók, ezek pedig mind tele vannak kemikáliákkal.

Ezek a termékek hosszú távon roncsolják a hajat és nem hagyják a fejbőrt kellőképpen lélegezni. Ha szeretné, hogy még idősebb korában se keserítse meg az életét a haj ritkulása és hullása, úgy használjon természetes anyagokat a hajápolás során.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A hajszárító meleg levegője is árt a hajnak, ami hozzájárulhat a haj korai hullásához. A meleg levegő szárazzá, sprőddé és töredezetté teszi a hajkoronát, így csak akkor használjuk, ha feltétlenül muszáj.

A nem megfelelő táplálkozás, az egyoldalú étkezés, a fogyókúra is a kiváló okok közé sorolható, hiszen ilyenkor nem jut elegendő tápanyaghoz a szervezetünk, így a hajunk nem kapja meg azokat az alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek szükségesek az egészséges működéséhez.

A dohányzás az egyik legkárosabb szokás, hiszen a nikotin mellett 4000 rákkeltő anyagot is tartalmaz. Egy kutatás során megállapították, hogy a dohányfüst még a hajhagymákat és a szőrtüszőket is károsítja, így ez akár jelentős hajvesztést is okozhat.

A mértéktelen alkoholfogyasztás sok szervet károsít, leginkább a májat, ami kihatással lehet a haj pigmentációjára és a növekedésére is. Az alkohollal is jobb a mértéket tartani, mert ami kis mennyiségben egészséges, nagyobb mennyiségben már károsan hathat a szervezetre.

A stressz mindenre rányomja a bélyegét, így a sejteket és a szerveket is károsítja, lelki és testi betegségeket, sőt még hajhullást is okozhat.

Ez a probléma néhány gyógyszer mellékhatásaként is kialakulhat  Amennyiben az Ön gyógyszereinek is van ilyen következménye, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával, hogy lehetséges-e kiváltani másik készítménnyel.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*