fbpx

Mi történik, ha nem eszünk többé húst?

Tálcán kínál egy eladó egy jó adag nyers húst rozmaringággal.

Miért lehetséges az, hogy ha valaki egészségesebb életet szeretne élni, akkor a legtöbbször a húsról mond le? Hozzáértők szerint a hús kiiktatása az étrendből sok pozitív változást hoz az életbe. Melyek ezek a pozitív változások? Szakértők szerint a hús nélküli élet boldogságot csempészhet bárki életébe. Ennek oka, hogy a húsnélküliség magával hozza a több zöldség- és gyümölcsevést, amelyek javítják a mentális egészséget. És a stressz-szintet is lecsökkenti az egészséges táplálékok fogyasztása.

A hús nélküli élet testsúlycsökkenést is eredményezhet. Azok, akik növényi étrendre állnak át, kevesebb zsírt és kalóriát fogyasztanak, így csökkenhet a testsúlyuk. A hús rendszeres fogyasztása nemcsak a koleszterinszintet emelheti meg a szervezetben, de oka lehet a gyulladás kialakulásának is, ami komoly betegségeket generálhat.

Hozzáértők azt mondják, hogy a hús kiiktatása az étrendből csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A húsmentes életmód hosszabb életet is eredményezhet, legalábbis egyes feltételezések szerint. Az tény, hogy a vörös hús elkerülése akár több évvel is meghosszabbíthatja az életet. Szakértők szerint a vörös hús egyébként is sok betegség okozója lehet, így jobb elkerülni azok fogyasztását.

A húsmentes életet folytatók spórolhatnak is, ha nem fogyasztanak húst, hiszen a hús eléggé költséges. A zöldségek és a gyümölcsök sokkal kevesebbe kerülnek és még egészségesek is.

Azok, akik nem fogyasztanak húst, jóval több egészségesebb táplálékot vesznek magukhoz és jóval változatosabban étkeznek, mint a húsevők. Hiszen ilyenkor valamivel ki kell váltani a húst, főleg főétkezéseknél, és ilyenkor lép előtérbe a kreativitás, amit a konyhában kell kamatoztatni.

Az, hogy ki kell-e iktatni a húst az étrendből, vagy lehet azt fogyasztani, megoszlanak a vélemények. Az ellentábor szerint az ember mindenevő, így húsra is szüksége van. Az, hogy kinek mi válik be, egyénileg kell eldöntenie, megéreznie, hogy mire van szüksége a szervezetének. Nyilván egyik életmódot sem lehet senkire sem ráerőltetni. Amit mindenképpen szem előtt kell tartani, az a mértékletesség, hiszen abból nemigen szokott gond lenni, ha mindenben tudjuk, hol a határ és mennyit, illetve mit érdemes fogyasztani, hogy megőrizzük az egészségünket.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük