fbpx

Mitől alakul ki a rozacea és mit tehetünk ellene?

Egy asztalon sok csipkebogyó, közöttük egy üvegben csipkebogyóolaj.

A rozacea leginkább a nők körében gyakori. Általában a világos és érzékeny arcbőrű személyek hajlamosabbak rá, de azoknál is kialakulhat, akik nem a megfelelő étrendet követik és nem a bőrtípusuknak megfelelő kozmetikai termékeket használják. Mit lehet tenni a gyakori kipirulások és az értágulatok ellen? A cikkben ehhez adunk tanácsokat.

A rozacea voltaképpen egy gyulladásos rendellenesség, aminek hátterében élelmiszer-allergia is állhat, illetve a menopauza időszakában jelentkező gyakori hőhullámok is kapcsolatban állhatnak ezzel a bőrbetegséggel.

A rozacea kialakulása a lelki állapothoz is köthető, megfigyelték ugyanis, hogy ez a bőrbetegség leginkább a stresszes, ideges típusú, haragos emberekre jellemző. Ezért elsősorban a stresszre, pontosabban a kiváltó okaira kellene koncentrálni, és azokat megszüntetni.

Tanulja meg levezetni az Önben rejlő feszültséget. Erre nagyon jó a mélylégzés technika, a meditáció, de a jóga is hatásos lehet. Figyelje meg, ahogy nyugalom költözik az életébe, úgy csökkennek a rozacea kellemetlen tünetei is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Szerencsére nagyon jó sminktermékeket lehet ma már kapni a boltokban, melyek ha nem is oldják meg a problémát, de zöldes árnyalatukkal elfedhetik. További előny, hogy ezek a termékek nem tartalmaznak semmilyen bőrre káros anyagot, így nem terheljük tovább magunkat mindenféle tartósítószerrel és káros anyaggal. Ha használ valamilyen gyulladáscsökkentő krémet a rozaceára, akkor mindig várjon tíz percet a sminkelés és a hidratáló felvitele között.

Ahogy említettük, a rozacea gyulladásos bőrbetegség, melyet kezelhetünk megfelelő étrenddel is. A leghatásosabb a gyulladás megszüntetésére a halolaj lehet. Fogyassza rendszeresen, de legalábbis kúraszerűen. Ha a menopauza miatt alakult ki Önnél ez a bőrbetegség, akkor duplán jól jár a halolaj fogyasztásával, mivel ez néminemű védelmet nyújt a szív- és a keringési betegségekkel szemben.

Akit érint ez a betegség, nagyon jól tudja, milyen kellemetlen amikor kipirul az arc, szinte ég, ami hasonló a menopauzában jelentkező hőhullámokhoz.

Az arcon megjelenő értágulatokra ma már nagyon jó és hatásos arckrémek kaphatók, néha azonban az a legjobb, ha nem kenjük be, hanem hagyjuk szellőzni a bőrt. A kipirult arcot nagyon jól lehűti, ha egy kisebb arckendőt bevizezünk, és arra csepegtetünk egy kevés csipkebogyóolajat, mely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ezzel takarjuk le 5 percre az arcunkat, így megnyugszik a bőrünk.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.