fbpx

Törülközőmosás rendszeresen

Mosógép előtt egy fonott szennyestartó, a szélén lelógó színes törülközőkkel.

Törülközőinket általában a fürdőszobában tároljuk a használat során. Jobb esetben mindenkinek van külön törülközője és jó esetben nem csak egyet használunk. Szakértők szerint ugyanis nem árt, ha az arcunknak, a testünknek és még a hajunknak is van külön törlője. Ennek ellenére is igen gyakran kell a törülközőt mosni. Hetente akár 3-4 alkalommal is, hiszen ezek az anyagok is tele vannak mikroorganizmusokkal, amelyek a szervezetbe kerülve komoly betegségek okozói lehetnek.

A fürdőszobában általában páradús a levegő, főleg amikor az egész család egymás után zuhanyozik. Ezek a baktériumok nemcsak tanyáznak a törülköző bolyhaiban, de szaporodnak is. Ezért szükséges a törülközőket fertőtleníteni és rendszeresen mosni. Sőt, egy idő után új törülközőkre kell a régieket cserélni, mert akárhogy és akárhányszor mossuk azokat ki, egy idő után már nem tudjuk azt olyan tökéletesen fertőtleníteni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A törülközőt minden alkalommal ki kell teríteni, száradni használat után. A nedves környezet ugyanis kedvez a baktériumok elszaporodásának. De azért is gyakran kell cserélni a törülközőt, mivel hiába mosakszunk meg alaposan, ha aztán a szennyezett törülközőt használjuk, így különféle fertőzéseket is elkaphatunk.

Léteznek olyan esszenciális olajok, amelyek nagyon hatásosak lehetnek a törülközők és a háztartásban található textilek fertőtlenítéséhez.

A törülköző mellett az ágyneműt is rendszeresen, hetente akár két alkalommal is cserélni kell. Az ágyneműben lehet poratka, amely különféle bőrbetegségek okozója lehet. A poratka elpusztításában segíthet a geránium-illóolaj. Amikor lefertőtlenítjük az ágyneműt, éjszakára csepegtessünk vagy fújjunk rá levendula-illóolajat, mert ez a nyugodt alvást is biztosítani tudja.

A törülközők mosásánál nagyon fontos, hogy antibakteriális és gombaölő illóolajokat válasszunk. Fontos, hogy eltűnjön az áporodott szaga is, amelyet a fürdőszoba párás levegője okozhat. Ebben lehet a segítségünkre a fenyő-, a citrom- vagy az eukaliptusz-illóolaj.

A fehérneműk fertőtlenítése is fontos lehet. Én gyakran használok erre teafa- vagy grépfrútillóolajat, majd a fiókba rakás előtt egy-két csepp rózsa- vagy szantálfa-illóolajjal fújom be azokat. A pizsamákat pedig szintén be lehet fújni valamilyen nyugtató hatású illóolajjal, mint például vanília, levendula vagy citromfű.

 1. Danyi Gábor

  “Gyógyszer nélkül”-Jól hangzik, betegség megelőzésre
  inkább alkalmazható hasznos információkkal látják el a még egészséges embereket, de mi van akkor amikor már megtörtént a baj, amikor egy ureaplazma urealyticum és egy enterococcus faecalis törzzsel fertőződtünk meg? A korszerű gyógyszerek ellenére is
  nagyon nehéz a gyógyítása,nemhogy természetes gyógymód alkalmazásával ,gondolok itt a különböző gyógyteák és egyéb növényi és állati kivonatok és gyümölcsök fogyasztására.Csak azt akarom ezzel tudatosítani hogy a megelőzésre kell a hangsúlyt helyezni de sajnos nem mindig az egyénen múlik,elég
  ha hibát követ el embertársuk amivel veszélynek teszi ki egészségünket.Tehát van mikor a gyógyszernek helye van, még a mellékhatásai mellett is!

  1. Valóban a megelőzés volna a legfontosabb és egyben legkönnyebb is, de sajnos sokan csak akkor keresnek megoldást, ha már megvan a baj. A természetes módszerek sokszor többet érnek a “korszerű” gyógyszereknél. Azért a természetgyógyászok többet tesznek, mint a megelőzés: gyógyítanak.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük