fbpx

A hangunk sok mindent elárul rólunk

Emberi hang frekvenciái.

Az teljesen egyértelmű, hogy amit mondunk, annak súlya van. Hiszen minden ember képes megérteni, amit a másik mond – most nem térek ki azokra az emberekre, akik nem értik a mondanivalónk valós vagy mögöttes tartalmát. Az is nagyon fontos, hogy magas vagy mély hangon közlünk valamit, milyen a hangszínünk, illetve a beszédünk más aspektusából is sok mindent le lehet szűrni.

A hangunk a tekintélyünkről is árulkodik, és arról, hogy mennyire vagyunk magabiztosak. Ha egy tárgyaláson a beszélő személynek van tekintélye és önbizalma, hangosan és érthetően fog beszélni, a beszéde sohasem lesz unalmas vagy monoton.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A hangunk a házasságunk stabilitásáról is képet ad, vagyis az együttélésünkről is lerántja a leplet. A szerelmes felek dallamosabban és érthetően kommunikálnak egymással. Hangjuk határozottságot sugall. Amikor szeretünk valakit, a hangunk lágy, kellemes, és a szakértők szerint sokkal szexisebb, mint amikor már nem vagyunk szerelmesek.

A hang alapján egyes emberek pozíciójára is következtetni tudnak a hozzáértők. A magasabb beosztásban dolgozók hangja sokkal erőteljesebb és határozottabb, mint az alacsonyabb pozícióban dolgozóké. De a közéletben dolgozók, például a politikusok vagy orvosok hangja is tekintélyt sugároz és az emberek többségéből tiszteletet vált ki.

A hang azt is elárulja, hogy ki mennyire megbízható. Azok, akik nyugodt hangon képesek kommunikálni olyan helyzetben is, amikor idegesek, általában megbízhatóbbak, mint azok, akik erőteljesen megemelik a hangjukat például veszekedés közben.

Egyes hozzáértők még a termékenységi időre is következtetni tudnak. A női nem nagy részének inkább magas a hangja. Szakértők szerint peteérés esetén a nők hangtónusa megváltozik, a nők ilyenkor inkább halkabban és mélyebben kommunikálnak.

Még az emberek magasságára is tudnak hang alapján következtetni a hozzáértők, akik úgy vélik, hogy a magasabb embereknek a hangszínük is magasabb, mint azon embertársaiknak, akik alacsonyabbak. Ha felkeltette ez a cikk az érdeklődését, a jövőben figyelje meg, hogy mennyire igazak az állítások.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük